SEĆANJE NA PALE BORCE : Igor Mirović na obeležavanju 105. godišnjice proboja Solunskog fronta na Kajmakčalanu

S.B.

17. 09. 2023. u 21:02

Predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović, sa delegacijom Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, predvođenom ministrom Nikolom Selakovićem i delagacijom Republike Srpske, na čelu sa predsednikom Narodne skupštine Nenadom Stevandićem, prisustvovao je otvaranju izložbe povodom 110 godina od Bregalničke bitke u Bitolju.

СЕЋАЊЕ НА ПАЛЕ БОРЦЕ : Игор Мировић на обележавању 105. годишњице пробоја Солунског фронта на Кајмакчалану

Pres služba pokrajinske vlade


 

  Tokom boravka u Severnoj Makedoniji, a povodom obeležanja 105 godina od probijanja Solunskog fronta, predsednik Mirović, ministar Selaković i predsednik Stevandić su položili vence u Spomen kapeli palim borcima na vrhu Kajmakčalana, kao i na Kosturnici srpskih vojnika, ističe se u saopštenju pokrajinske Vlade.

Otkrivena je i spomen-ploča Vojinu Popoviću - vojvodi Vuku, potpukovniku srpske vojske i srpskom četničkom vojvodi koji je učestvovao u borbama za Makedoniju, u Balkanskim ratovima i Prvom svetskom ratu, kao komandant Dobrovoljačkog odreda na Solunskom frontu. Spomen ploča na Gruniškom visu rekonstruisana je uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Događajima je prisustvovao i potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za zdravstvo profesor dr Zoran Gojković.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)