OTVORENI ŠKOLSKI DAN: Za učenike osnovnih i srednjih škola u Jagodini (FOTO)

Z. GLIGORIJEVIĆ

08. 09. 2023. u 19:13

TRADICIONALNA manifestacija „Otvoreni školski dan“ za učenike osnovnih i srednjih škola sa teritorije grada Jagodine, kao i za profesore, nastavnike, učitelje i direktore tih škola održana je danas u jagodinskom Akva parku.

ОТВОРЕНИ ШКОЛСКИ ДАН: За ученике основних и средњих школа у Јагодини (ФОТО)

Foto: Z. Gligorijević

Svakog septembra već 17 godina, koliko u gradu na Belici radi ova jedinstvena turistička atrakcija, ovo je dan za druženje dece pred početak školske godine. Današnja manifestacija, koja je samo jedna u nizu koja će ove godine biti održana u cilju popularizacije sporta, okupila je oko 2.000 jagodinskih đaka.

Foto: Z. Gligorijević

- Dogovorili smo se sa lokalnom samoupravom i predsednikom Skupštine grada Draganom Markovićem Palmom da na viši nivo podignemo školske sportske aktivnosti. Nedavno smo, kao što ste izveštavali, asfaltirali školska dvorišta osnovnih škola, a u okviru njih i sportske terene. Sada krećemo u nabavku novih rekvizita, lopti, golova, mreža, koševa za košarku, a u saradnji sa Aktivom škola, naručili smo dresove za đake i trenerke za profesore - kaže Zoran Gligorijević, direktor Sportskog saveza „JASSA“.

On dodaje da se Skupština grada i Sportski savez „JASSA“ trude da organizaciju podignu na što viši nivo, a da je na prosvetnim radnicima da iskoriste dobru volju lokalne samouporave, a sve u cilju da se deca bave sportom u školi i van nje.

Foto: Z. Gligorijević

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)