PAPRIKARI SE OKUPILI U DRENOVCU: Izložba i takmičenja u čast „kraljice povrća“ (FOTO)

Z.R.

03. 09. 2023. u 13:26

DRUGI dan manifestacije „Dani paprike“ u Drenovcu kod Paraćina počeo je jutros takmičenjem u pripremi ajvara, što je bila prilika za nekoliko ekipa da oprobaju tradicionalne recepte i otkriju koji je to „tajni sastojak“ koju ovu omiljenu srpsku zimnicu čini tako popularnom.

ПАПРИКАРИ СЕ ОКУПИЛИ У ДРЕНОВЦУ: Изложба и такмичења у част „краљице поврћа“ (ФОТО)

Foto: Privatna arhiva

U centru sela u toku je izložba paprika, a što se tiče drenovačkog atara, „kraljicu povrća“ uspeli su da sačuvaju paprikari čije bašte nisu bile pogođene junskom poplavom. Odobrani žiri utvrđuje čija je parcela najlepša – najuređenija, a proizvođači se nadmeću i u tradicionalnim disciplinama – dužini i težini ubranog ploda.

Izložba traktora i trka traktorića kosačica, sa poligonom spretnosti, takođe su deo ove manifestacije. Pobednici u svim kategorijama biće proglašeni večeras, od 20 sati, kada će biti dodeljene nagrade.

Za večeras je najavljen još bogat kulturno-zabavni program uz nastup članova KUD-a „Spasovdanski vez“ i humorističku predstavu „Milivoje paprikar“. Posebnu požnju publike svakako će privući koncert estradne umetnice Snežane Sneki Babić.

Manifestaciju "potpisuju" Organizacioni odbor MZ Drenovac i paraćinska Turistička organizacija, a pokrovitelj je lokalna samouprava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)