PROŠIRUJE SE INDUSTRIJSKA ZONA „ZMIČ“: Opština Paraćin potpisala u tu svrhu Memorandum sa kompanijom „Moravacem“ (FOTO)

Зорана Рашић
Zorana Rašić

02. 09. 2023. u 16:50

OPŠTINA Paraćin i fabrika cementa “Moravacem“, sa sedištem u Popovcu, potpisale su danas Memorandum o saradnji u prostorijama te kompanije.

ПРОШИРУЈЕ СЕ ИНДУСТРИЈСКА ЗОНА „ЗМИЧ“: Општина Параћин потписала у ту сврху Меморандум са компанијом „Моравацем“ (ФОТО)

Foto: Z. Rašić

Svečano potpisivanje organizovano je u okviru proslave jubileja - 125 godina postojanja fabrike cementa u Popovcu, a potpisnici su bili predsednik Opštine Paraćin Vladimir Milićević i generalni direktor „Moravacema“  Rade Bučevac.

Nakon potpisivanja, kako je rekao, veoma važnog Memoranduma o saradnji, Milićević je u svom obraćanju medijima izjavio da Paraćin ima industrijsku zonu koja je već mala, te da sada „zadnjih devet hektara prodaje jednoj nemačkoj kompaniji koja će doći u Paraćin“.

Foto: Z. Rašić

Vladimir Milićević

- To je jedan veliki investitor, ali nakon toga mi više nemamo ni zemlje, ni potencijala za širenje Industrijske zone – kazao je Milićević, objašnjavajući da je sada sa cementarom „napravljena jedna dobra priča“, jer Opština nije kupila 28 hektara zemljišta - gde je jedan deo republički, a drugi „Moravacema“ - već će Opština u njihovo ime pregovarati sa investitorima i prodavati zemlju, po još uvek izuzetno povoljnoj ceni.

- Tako imamo dodatnih 28 hektara koje ćemo ponuditi investitorima. Već dosta kompanija se interesuje i nadam se da će ovo biti na obostrano zadovoljstvo – dodao je Milićević.

Generalni direktor „Moravacema“ Rade Bučevac rekao je da je saradnja sa Opštinom Paraćin već postojala kroz konkurs „Partnerstvo za budućnost“,  kao i kroz pomoć koju je cementara pružala Mesnoj zajednici Popovac, ali je potpisivanje Memoranduma možda jedna od najvećih stvari urađenih u poslednjih 15 godina  jer se radi o proširenju Industrijske zone „Zmič“.

- Sreća je što je ta zona popunjena, što imamo stvarno rekorde u stranim direktnim investicijama. Nadamo se da ih i ovaj naš projekat može privući  još više – kazao je Bučevac, objasnivši da je „Moravacem“ svih svojih 25 hektara dao na raspolaganje Opštini i da će finansirati parcelaciju, nakon čega Opština može da pregovara sa stranim investitorima.

 Bučevac je izrazio nadu da je ovo početak niza strateških projekata, naročito iz oblasti zaštite životne sredine i oblasti upravljanja otpadom, što može da bude na korist i „Moravacema“ i građana opštine Paraćin.

Nakon završetka ceremonije potpisivanja Memoranduma, sa predstavnicima Opštine Paraćin domaćini su upriličili svečano otvaranje sportskog terena u Popovcu, koji su zatim predali na upotrebu meštanima te mesne zajednice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!