POČELO ASFALTIRANJE U VRANJU: Važne saobraćajnice na redu

J. S.

23. 08. 2023. u 14:32

POMOĆNIK gradonačelnika Saša Pešić, gradski većnik Miodrag Protić i direktor gradskog Vodovoda Marjan Stanković obišli su Cetinjsku, Vojvode Stepe i deo ulice Narodnog heroja, gde se izvode završni radovi na asfaltiranju ovih frekventnih saobraćajnica.

ПОЧЕЛО АСФАЛТИРАЊЕ У ВРАЊУ: Важне саобраћајнице на реду

Foto: J.S.

- Pre uređenja saobraćajnica pristupili smo zameni podzemnih instalacija. Najpre je urađena fekalna kanalizacija u Ulici Ćipre Stankovića i spojena sa instalacijama u Cetinjskoj. Što se tiče atmosferske kanalizacije, ona je urađena od Ulice Filipa Kljajića do Ulice kneza Miloša – rekao je pomoćnik gradonačelnika Saša Pešić.

Takođe, radilo se i u Ulici vojvode Stepe koja je dobila novu vodovodnu mrežu, kao i trotoare koji su popločani behaton pločama.

- Pre nego što se pristupilo izvođenju završnih radova na saobraćajnicama bilo je neophodno podzemne instalacije dovesti u red, rekao je direktor vranjskog Vodovoda Marjan Stanković. Tamo gde su postojale stare zamenjene su, a tamo gde ih nije bilo izgrađene su nove instalacije, počev od fekalne, preko atmosferske kanalizacije, do zamene kompletne vodovodne mreže u Ulici vojvode Stepe. Vrednost radova koje je izveo vranjski Vodovod je blizu 6,5 miliona dinara. Trudili smo se da pomenuti posao odradimo u predviđenom roku, da bismo omogućili izvođaču završnih radova da svoj deo posla završe kako je i planirao -  rekao je Stanković.

Dužina Cetinjske ulice je 525, a širina 6 metara. Vrednost radova je 10 miliona 150 hiljada dinara, dok je Ulica vojvode Stepe rekonstruisana u dužini od 90 i širini od 6 metara, za šta su izdvojna sredstva u iznosu od milion i 960 hiljada dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

NOVI SNIMAK IZ ARENE: Evo šta se desilo kada su se u hodniku sreli Naneli i Lazarević (VIDEO)