SUPER LJUTI IZAZOV: Dalibor iz Brzog Broda pojeo papričicu od 1,2 miliona skovila (FOTO)

Z. GLIGORIJEVIĆ

21. 08. 2023. u 11:55

DALIBOR Milošević (38) iz naselja Brzi Brod kod Niša pobednik je sedmog Super ljutog izazova, održanog na imanju poljoprivrednika Živojina Antića u Ćupriji, koji uzgaja najljuće papričice na svetu.

СУПЕР ЉУТИ ИЗАЗОВ: Далибор из Брзог Брода појео папричицу од 1,2 милиона сковила (ФОТО)

Foto:Z.Gligorijević

Devet takmičara iz Niša, Ćićevca, Smederevske Palanke, Pančeva, Jagodine i Ćuprije preznojavalo se, ostajalo bez daha, trpelo bolove u grlu i želucu, a telom im se razlivala „vrelina“ dok su pokušavali da pojedu 15 najljućih sorti papričica. Krenuli su od sorte Bolivian reinbou, koja ima 2.000 skovila, ali nisu uspeli da stignu do Karoline riper od 2,2 miliona skovila, koja je upisana u Ginisovu knjigu rekorda kao naljuća papričica na svetu. Takmičenje se završilo u devetom krugu, papričicom Trinidad moruga škorpion čokolend, koja ima oko 1,2 miliona skovila.

- Iako sam se prvi put takmičio, osećam se odlično što sam pobedio. Poslednja paprika je bila baš ljuta. Kad su mi utrnula usta, mogao sam da nastavim i možda bih pojeo još neku papričicu. Onog momenta kada sam prestao da jedem, počela je da me savladava ljutina. Krenule su suze, u nepcima sam imao neprijatan osećaj, a u stomaku sam osetio mučninu. Sasvim je drugačije kada ove papričice jedem uz hranu – rekao je za „Novosti“ pobednik Dalibor Milošević, dodajući da će naredne godine ponovo da učestvuje na takmičenju.

Vinko Velinov iz Niša, koji je osvojio drugo mesto, koji je ljubitelj ljutih papričica i redovan učesnik Super ljutog izazova, kazao je da je odustao, jer je osetio bol koji više nije mogao da podnese.

- Kada jedem ljuto uz hranu, to je užitak. Karolina riper i Trinidad moruga škorpion redovno su u mom jelovniku. Na takmičenju je drugačije, jer se meri ko može više da izdrži. U Nišu sam jedne godine delio prvo mesto sa Dušanom Đorićem, ali sada nisam želeo da se toliko forsiram, pošto mi je tada trebalo nekoliko sati da se oporavim od adrenalina – naveo je Velinov za „Novosti“.

Vladimir Krkić iz Ćićevca, jedan od takmičara, rekao je da je odustao kako ne bi trpeo neke jače posledice, jer su mu prilikom konzumacija poslednje dve krenule suze, počeo je da se znoji i osetio bol u grlu i želucu.

- Borba je bila lavovska. Pobednik je pojeo izuzetno ljutu papriku, koja je agresivna prema želuci i svim čulima i koja izaiva da celo telo gori. Najbolje takmičenje bilo je 2020. godine u Paraćinu. Dvojica najboljih stigli su do Karoline riper. Kako ni poslednji krug nije odlučio pobednika, ponovili su sve krugove – ocenio je Živojin Antić, proizvođač najljućih papričica na svetu i organizator Super ljutog izazova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DANAS IZGLEDA ZORAN VANEV: Od Južne pruge do Švice (FOTO)