STIGLA OPREMA ZA FABRIKU VODE: Nakon toliko godina konačno rešenje se nazire (FOTO)

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

23. 07. 2023. u 19:24

SA pet šlepera u zrenjaninsku Fabriku vode u izgradnji, dopremljeni su važni delovi Daf sistema opreme za predtretman vode, u ukupnoj težini 11 tona i dužini preko 10 metara.

СТИГЛА ОПРЕМА ЗА ФАБРИКУ ВОДЕ: Након толико година коначно решење се назире (ФОТО)

grad Zrenjanin

Dolazak važnih delova za predtretman vode, ispratio je i gradonačelnik Zrenjanina, Simo Salapura, zajedno sa menadžerom Fabrike vode Aleksandarom Savinom.

grad Zrenjanin

- Planirani radovi u ovom delu proširenja postrojenja ušli su u drugu polovinu, trenutno se radi gornja ploča rezervoara za prerađenu vodu, a u toku je i izrada ploče za novu opremu koja će se koristiti na predtretmanu, tako da bi voda, prerađena u ovom delu, trebalo da bude značajno oslobođena boje, organske materije, arsena - istakao je Savin, uz naglasak da je nova oprema dopremljena iz španske Đirone, od proizvođača specijalizovanog za proizvodnju i izgradnju prefabrikovanih elemenata.

grad Zrenjanin

- Nakon toliko godina konačno rešenje se nazire, na pravom smo putu da Zrenjanin bude grad budućnosti - kaže gradonačelnik Salapura, koji se detaljno informisao o značaju pristigle opreme koja će biti uskoro ugrađane u novi sistem.

19 GODINA STRPLjENjA

Od 2004. kada je zbog prekomerne količine otrovnog arsena, zvanično zabranjena za piće, voda u Zrenjaninu je tabu tema o kojoj se mnogo pričalo, a svi pokušaji da se problem reši ostajali su u domenu polovičnih pokušaja.

- Moramo da zahvalimo građanima na strpljenju, mnogo godina je prošlo - dodao je Sjmo Salapura, ističući da bi već od jeseni iz slavina meštana u Zrenjaninu, trebala da poteče bela, ispravna voda.

UPOREDO I REKONSTRUKCIJA POSTOJEĆIH POSTROJENjA

Radovi na rekonstrukciji već postojećih postrojenja za prečišćavanje vode za piće u Zrenjaninu deo su ugovora koji je potpisan u Vladi Srbije, između kompanije Metito iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i grada Zrenjanina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)