REBALANS, PA IMENOVANJA: Odbornici u Požarevcu prvi put korigovali ovogodišnju kasu

D. NOVKOVIĆ

04. 07. 2023. u 11:49

ODBORNICI požarevačke Skupštine grada usvojili su prvi ovogodišnji rebalans budžeta, pa on sada iznosi više od pet milijardi i 270 miliona dinara.

РЕБАЛАНС, ПА ИМЕНОВАЊА: Одборници у Пожаревцу први пут кориговали овогодишњу касу

Gradska uprava u Požarevcu

S obzirom na to da je deficit smanjen za oko 224 miliona, prihodi kojima se finansira javna potrošnja raspoređeni su po prioritetima - u skladu sa zahtevima budžetskih korisnika. Traženi iznos je 175, a odobreni 124 miliona dinara.

Najveća stavka odnosi se na javnu rasvetu, za koju je izdvojeno dodatnih 45 miliona dinara. Na spisku projekata za koje je rebalansom opredeljen novac nalaze se i izrada plana detaljne regulacije izvorišta "Jagodica", uklanjanje neeksplodiranih mina na Novom groblju i naknada dela troškova boravka dece u privatnim vrtićima.

- Smatram da treba usvojiti još jedan rebalans, u septembru, kako bi se dodatno uskladili prihodi i rashodi - kaže gradonačelnik Požarevca Saša Pavlović.

Inače, tokom jučerašnje sednice usvojena je i odluka kojom se Centru za socijalni rad na korišćenje daje deo objekta u Ulici Moše Pijade 2B, koji ima prizemlje i sprat, ukupne površine 624 kvadrata, kao i dve garaže od 255 kvadrata. Reč je o zgradi koju je lokalna samouprava kupila od Komercijalne banke, u koju su najpre useljeni "Vodovod i kanalizacija" i "Komunalne službe".

Odbornici su izabrali i zamenika gradonačelnika Predraga Mijatovića, koji je dosad bio predsednik Skupštine grada, a njegovo mesto zauzeo je Mladen Ničić. Novi glavni gradski urbanista je diplomirani inženjer arhitekture Dragana Račić.

Rebalansom je za osnovne škole izdvojeno oko osam, a za srednje 24,5 miliona dinara. Najskuplji projekti u ovoj oblasti su rekonstrukcija krova Poljoprivredne škole sa Domom učenika "Sonja Marinković" i hidrantska mreža u Požarevačkoj gimnaziji.

Ekološki dom

USVOJENA je i odluka kojom Centar za kulturu vraća gradu Ekološki dom u spomen-parku "Čačalica", koji mu je pre četiri godine dodeljen na korišćenje i upravljanje. Razlog su velika oštećenja, zbog kojih je ovaj objekat nepodesan za održavanje bilo kakvih programa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)