NOĆ MUZEJA” U PARAĆINU: Sutra izložbe, učenici vodiči i radionice za decu

Зорана Рашић
Zorana Rašić

19. 05. 2023. u 10:09

KRAJ manifestacije „Muzeji za 10“ i „Noć muzeja“ doneće obilje raznovrsnih kulturnih sadržaja u Zavičajnom muzeju u gradu na Crnici.

НОЋ МУЗЕЈА” У ПАРАЋИНУ: Сутра изложбе, ученици водичи и радионице за децу

Foto: Z. Rašić

Program počinje u 18 sati otvaranjem izložbe „Bečejska tvrđava“ Gradskog muzeja Bečej, dok će sat kasnije biti upriličeno otvaranje i u isto vreme zatvaranje već postavljene izložbe „Državnička sahrana, sahrana jedne države“.

U pitanju je samostalna izložba fotografija autora Imrea Saba koji je, van redakcijskog zadatka, fotografisao Titovu sahranu. Ova zanimljiva izložba koja je dokument jednog vremena nije imala zvanično otvaranje zbog tragedije u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru, ali je publiku izložbu mogla da pogleda, a sutra će biti u prilici i da porazgovara sa autorom.

Za najmlađe, od 19 sati Muzej je organizovao tri radionice: „Mali arheolozi“, „Umetnost keramike“ i „Bojiti je lako“, dok će posetioce kroz stalnu muzejsku postavku voditi učenici-vodiči.

Vrata Zavičajnog muzeja u Paraćinu 20. maja biće otvorena do oko 23 sata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu