ŠABAC GRAD BUDUĆNOSTI - Prestonica Mačve svečano obeležila svoj dan, premijerka počasni građanin,

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

24. 04. 2023. u 22:00

VEĆ u oktobru Šabac će auto-putem biti povezan sa Rumom i Novim Sadom, a krajem iduće godine i brzom trasom do Loznice. Ne moguće je ne uvideti velike pomake u razvoju Šapca i Srbije, koji ostvaruje lokalna vlast sa vladom i predsednikom Vučićem, što ovaj istorijski čuven i prelepi grad i zaslužuje.

ШАБАЦ ГРАД БУДУЋНОСТИ - Престоница Мачве свечано обележила свој дан, премијерка почасни грађанин,

Foto V Mitrić

To je danas na svečanoj akademiji povodom Dana grada Šapca istakla srpska premijerka Ana Brnabić. Njoj je juče uručena i Aprilska nagrada Šapca - Ključ grada, čime je i predsednica Vlade Srbije postala i počasni građanin ovog grada na Savi.

Osim premijerke, aprilske nagrade dobili su i profesor dr Radivoje Simić, direktor Instituta za majku i dete, i Dragan Popović, vlasnik šabačke mlinske industrije "Klas". Premijerka Brnabić i dr Radivoje Simić, pošto nisu stanovnici Šapca, proglašeni su počasnim građanima tog grada.

- Za sve Srbe, ma gde oni živeli, najvažnije je da sačuvamo mir, da ostavimo sebi šansu i prostor da Srbija nastavi da jača, da mladi ostaju, da se deca radđaju - poručila je premijerka iz Šapca. - I da u 21. veku pokažemo sve što Srbija zna, ono što Srbija može, a može mnogo toga, i što ima, a ima mnogo, na ponos onima koji su Srbiju stvarali i onih koji dolaze za nama.

BOGAT PROGRAM


SVETKOVINE Danu grada u čast traju već sedam dana uz niz kulturnih i sportskih događanja. Svečanost u Akademiji strukovnih studija počela je himnom "Bože pravde", a šabački umetnici priredili su bogat kulturno-umetnički program.

Predsednica Vlade je čestitala Šapčanima Dan grada, zahvaljujći im se najsrdačnije na visokom priznanju.

- Želim vam još dosta ovakvih jubileja i rezultata za bolju Srbiju - naglasila je premijerka.

Na velike rezultate koje je Grad, uz zdušnu podršku Vlade Srbije i predsednika Aleksandra Vučića postigao ukazao je na jučerašnjoj akademiji dr Aleksandar Pajić, gradonačelnik Šapca.

- Od 2020. radom smo ostvarili velike rezultate. Uspeli smo da saniramo ogroman minus u budžetu, da napravimo nove bazene, da kupimo halu sportova "Zorka", koja je sada u vlasništvu grada, ali i da obezbedimo besplatan prevoz za 25.000 najstarijih Šapčana - istakao je gradonačelnik Pajić. - Veoma nas raduje novi auto-put kojim ćemo brže stizati do Rume i Novog Sada, kao i buduće pristanište na Savi. Stvaraju se svi uslovi da Šabac bude grad budućnosti.

Među visokim zvanicama bili su episkop šabački Jerotej, državni sekretar u Ministarstvu privrede, Boban Birmančević, Željko Marjanović, načelnik Mačvanskog okruga, predstavnici Vojske Srbije, gosti iz susednih lokalnih samouprava, pobratim iz Grčke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)