USKRS U ZAJEČARU: Željko Miletić pobednik 10. „Tucijade“

S. M. J.

17. 04. 2023. u 16:07

ZAJEČAR je ispred Saborne crkve Rođenja presvete Bogorodice u „Ulici Vaskršnje radosti“ ugostio brojne građane i decu.

УСКРС У ЗАЈЕЧАРУ: Жељко Милетић победник 10. „Туцијаде“

Foto: Radio Magnum

Pobednik jubilarne  10. „Tucijade“ u Zaječaru koja je okupila do sada najviše dece i mladih je Zaječarac  Željko Miletić, učenik Osnovne škole „Hajduk Veljko“, koji je u nesvakidašnjem finalu, prepunom neizvesnosti, savladao svoju školsku drugaricu Katarinu  Ranđelović. Treće mesto osvojio je Mihajlo Banković iz škole „Ljuba Nešić“ a četvrto dvogodišnji  Despot Lakićević.

Željku je pripao i prelazni pehar u obliku jajeta koji će dogodine boraviti u domu novog pobednika, a svim finalistima su uručene nagrade koje su obezbedili Crkvena opština Zaječar, Tekijanka, Knjižara Monogram i Gostoprimnica.

Najveći praznik, Vaskrs, zajedno su proslavili mnogi Zaječarci koji su u gradu pod Kraljevicom na manifestaciji „Ulica Vaskršnje radosti“ u organizaciji Eparhije timočke, Turističke organizacije grada Zaječara, Ustanove „Zoran Radmilović“ i JKP “Timok-održavanje”, pod pokroviteljstvom Grada Zaječara,  bili u prilici da uživaju u prazničnoj atmosferi, štandovima sa domaćim proizvodima, tradicionalnim jelima i đakonijama, ali i u suvenirima, rukotvorinama, umetničkim delima, posuđu od keramike i brojnim ukrasnim i upotrebnim predmetima zanatlija.

U Ulici Timočke bune, po tradiciji, građanima je lokalna samouprava darivala vaskršnja jaja. Ovogodišnja „Ulica vaskršnje radosti“  okupila je i brojne izvođače, pa su tako na centralnoj bini nastupili: Hor Sabornog Hrama rođenja presvete Bogorodice, Gradski folklorni ansambl „ZO-RA“, Dečiji hor Sabornog hrama rođenja presvete Bogorodice, KUD „Zoran Gajić“ iz Rgotine, Gradsko pevačko društvo „Stevan Mokranjac“, KUD „Sloga“ iz Vražogrnca i KUD „Penzioner“, ali i mališani Predškolske ustanove „Đulići“.

U okviru manifestacije, organizovano je i takmičenje u pripremanju pasulja koji su majstorski spremili – izviđači iz Odreda „Đorđe Simeonović“ iz Zaječara. Drugo mesto , osvojila je Gordana Pavlović, a treće Zorica Simonović. Turistička organizacija grada Zaječara uručila je prigodne nagrade najboljima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!