SVIM OSNOVCIMA OD JESENI PO 10.000 DINARA: Lepa vest za roditelje u Trsteniku - stiže novčana pomoć iz budžeta grada

S.BABOVIĆ

13. 04. 2023. u 18:49

SVI đaci osnovnih škola na teritoriji Trstenika dobiće 1. septembra po 10.000 dinara, odluka je Opštinskog veća čije se usvajanje očekuje na prvoj narednoj sednici lokalnog parlamenta.

СВИМ ОСНОВЦИМА ОД ЈЕСЕНИ ПО 10.000 ДИНАРА: Лепа вест за родитеље у Трстенику - стиже новчана помоћ из буџета града

Foto S. Babović

-Doneli smo ovu odluku kako bi pomogli roditeljima da rasterete budžet u vreme kada je opremanje đaka za novu školsku godinu u toku  -napominje Milena Turk, predsednica opštine Trstenik. - Želimo da poručimo koliko je važno obrazovanje. U prvi plan stavljamo prave vrednosti, jer smo lokalna samouprava koja misli na svoju decu.

Opština Trstenik do sada je poklon-čestitkama svakog 1. septembra donosila radost u domove đake prvog razreda ,ali će od ove jeseni novac biti uplaćivan na račune roditelja svih učenika od prvog do osmog razreda.

- Naš budžet je stabilan i mi smo u situaciji da izdvojimo 24 miliona dinata za ove svrhe - napominje Turk.

Manje lokalne samouprave u Rasinskom okrugu zbog manje đaka i jednostavnije procedure raspisivanja javnih nabavki obezbeđuju i komplete knjiga. Varvarin je poklonio udžbenike za 105 učenika koji su prošle jeseni pošli u osnovnu školu,a za te namene je iz budžeta idzvojeno milion dinara. Za prvake su obezbeđene knjige i pribor u Ćićevcu, gde je u prvi razred krenulo samo 56 mališana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista