SAMO NAM POLICIJA VRAĆA SIGURNOST: Novosađani iznose probleme Komisiji za predstavke pri Skupštini grada

Z. GRUMIĆ

10. 04. 2023. u 12:45

Futožanin Danilo Rašić jedan je od desetak građana koji su se ove srede, prve u mesecu, obratili članovima Komisije Skupštine grada Novog Sada za predstavke i predloge, zbog niza problema čije je rešavanje uglavnom u nadležnosti gradskog komunalnog sektora.

САМО НАМ ПОЛИЦИЈА ВРАЋА СИГУРНОСТ: Новосађани износе проблеме Комисији за представке при Скупштини града

Z. Grumić

Rašić je naveo da je posle rekonstrukcije saobraćajnice u Banjalučkoj ulici u Futogu asfaltni kolovoz izdignut pa se prilikom padavina voda sliva u njegovo dvorište, jer nema gde da otiče budući da su odvodni kanali kraj puta zatrpani.

- Čim padne i manja kiša, u moje dvorište ne može da se uđe bez čizama. Žalio sam se zbog toga inspekciji i drugim institucijama u gradu ali ništa još nije učinjeno – rekao je taj meštanin Futoga.

A grupa građana iz Ulice Mikole Kočiša i još nekoliko drugih, koje se nalaze u začelju Kliničkog centra Vojvodine (KCV), zatražila je da ponovo budu uvedene dežurne policijske patrole pored obližnjeg Metadonskog centra lociranog u okviru kompleksa zgrada KCV, jer korisnici tog centra svojim ponašanjem prave probleme i stanovnici su zabrinuti za svoju bezbednost, posebno dece.

Istovremeno su predložili da nadležna gradska javno-komunalna preduzeća, u skladu sa ranijim dogovorima tim povodom u Mesnoj zajednici, prošire kolovoz, postave ležeće policajce, izgrade trotoare i onemoguće parkiranje vozila na zelenim površinama u Ulici Mikole Kočiša, koja je veoma prometna i nebezbedna za pešake.

Sve predočene pritužbe, žalbe i predloge Komisija će uputiti nadležnima preduzećima, ustanovama i institucijama na rešavanje a njihove odgovore proslediće podnosiocima na kućne adrese.

STRAHUJU OD LUTALICA

Komisiji je stigla i pisana predstavka jednog stanovnika Vidovdanskog naselja koji se požalio na prisustvo mnogobrojnih pasa lutalica u tom delu grada. Te životinje, kako je naveo, vrlo su agresivne pa je zbog toga bezbednost prolaznika ugrožena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!