PLASIRALO SE PO PET RECITATORA U TRI KATEGORIJE: Gradska smotra recitatora u prokupačkom Domu kulture

D. Z.

05. 04. 2023. u 14:25

U prokupačkom Domu kulture održana je Gradska smotra recitatora, na kojoj su se takmičili učenici prokupačkih osnovnih i srednjih škola. Plasman za Okružnu smotru, koja će biti održana u Kuršumliji 25. aprila, izborilo je po pet recitatora u mlađoj, srednjoj i starijoj kategoriji

ПЛАСИРАЛО СЕ ПО ПЕТ РЕЦИТАТОРА У ТРИ КАТЕГОРИЈЕ: Градска смотра рецитатора у прокупачком Дому културе

FOTO GRAD PROKUPLjE

Najbolji u mlađoj kategoriji, na ovom nivou takmičenja, bili su recitatori iz dve prokupačke osnovne škole, „Milić Rakić Mirko“ i „Nikodije Stojanović Tatko“. Kada je reč o takmičarima u srednjoj kategoriji, za dalji tok takmičenja, plasiralo se četiri učenika iz Osnovne škole „Ratko Pavlović Ćićko“ i jedan iz Osnovne škole „Nikodije Stojanović Tatko“.

Na Gradskoj smotri, u starijem uzrastu, najbolje su kazivali stihove učenici prokupačke Gimnazije, njih četvoro i jedna učenica Medicinske škole „Dr Aleksa Savić Ovogodišnji žiri na Gradskoj smotri u Prokuplju činili su autorka knjiga o recitovanju Mandi Živković iz Niša, profesor srpskog jezika i književnosti Dragan Barjaktarević iz Prokuplja i glumac Niškog narodnog pozorišta Danilo Petrović.

Oni su ocenjivali dikciju, akcentovanje i sam doživljaj pesme, ali i nastup i izražavanje iskrenih osećanja, odnosno doživljaj pesme prilikom govorenja. Inače, pobednike sa Okružne smotre recitatora, koja će biti održana u Kuršumliji 25. aprila, očekuje Republička smotra, 19. maja ove godine u Valjevu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVI ŠOK U RIMU! Novak Đoković nije jedini, kući neočekivano ide i šampion mastersa iz Madrida (VIDEO)