POČETAK REALIZACIJE PROJEKTA: "Održive i inkluzivne usluge na lokalnom nivou" u oblasti rodne ravnopravnosti

J. S.

31. 03. 2023. u 08:47

U VRANjU je održan prvi radni sastanak u okviru projekta „Održive i inkluzivne usluge na lokalnom nivou“, Stalne konferencije gradova i opština, koji se realizuje i u Vranju.

ПОЧЕТАК РЕАЛИЗАЦИЈЕ ПРОЈЕКТА: Одрживе и инклузивне услуге на локалном нивоу у области родне равноправности

foto: J.S.

Nataša Okilj, savetnica za rodnu ravnopravnost i antidiskriminaciju ovog tela rekla je da se grad Vranje prijavio i Stalne konferencije opština i gradova dobio paket podrške.

- Cilj je da se pruži podrška lokalnim samoupravama da svoje postupanje usklade sa zakonodavnim i strateškim okvirom koji se odnosi na ravnopravnost polova i podjednako učešće muškaraca i žena u procesima odlučivanja – rekla je Okilj.

Brojnim zakonima kao što su Zakon o lokalnoj samoupravi, Zakon o budžetskom sistemu, Zakon o rodnoj ravnopravnosti i drugi ustanovljavaju se obaveze koje se odnose na razvoj aktivne politike jednakih mogućnosti u svim oblastima društvenog života.

A najvažnije  aktivnosti u okviru realizacije ovog projekta su: izrada Lokalnog akcionog plana za rodnu ravnopravnost, podrška za izradu Plana upravljanja rizicima, kao i obuka i održavanje individualnih konsultacija sa zaduženim akterima, odnosno pružanje podrške radnoj grupi sačinjenoj od direktnih i indirektnih budžetskih korisnika u procesu izrade rodno odgovornog budžeta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna