SARA BUDUĆA SLIKARKA: Izložba talentovane devojčice otvorena u njenoj školi u Paraćinu (FOTO)

Зорана Рашић
Zorana Rašić

09. 03. 2023. u 18:36

OSNOVNA škola „Stevan Jakovljević“ u Paraćinu zna da prepozna i podstakne talente, o čemu svedoči i prva samostalna likovna izložba učenice šestog razreda te škole, Sare Živković.

САРА БУДУЋА СЛИКАРКА: Изложба талентоване девојчице отворена у њеној школи у Параћину (ФОТО)

Foto: OŠ "Stevan Jakovljević"

Izložba je postavljena povodom Međunarodnog dana žena i narednih nekoliko nedelja dvadesetak Sarina radova ukrašavaće hol ove ustanove. Direktor i nastavnici upriličili su i svečano otvaranje, pa je ovo bila prva prilika za darovitu Saru da javno pokaže šta ume.

- U Sari se krije izuzetan potencijal, a najbitnije od svega da je ona jedno radoznalo, kreativno i vredno dete koje uživa da istražuje i da se traži u različitim tehnikama i medijumima - kaže njena nastavnica likovne kulture  Olivera Stojanović.

Dodaje da u školi ima još jako talentovane dece,tako da je plan da do kraja školske godine bude priređeno više samostalnih izložbi.

 Da li će Sara biti buduća slikarka još je neizvesno, ali ova visprena devojčica naglašava da rado crta i da je tokom godina napredovala, vežbajući. Većina njenih radova nastala je na časovima, ali ponekad radi i kod kuće, naročito kada joj je  - dosadno.

Da postane poznati umetnik Sari je poželeo, čestitajući joj otvaranje izložbe, direktor škole Radovan Ilić. On se zahvalio njenoj učiteljici i nastavnici likovne kulture koje su prepoznale Sarin talenat, razvijajući ga do prve samostalne školske izložbe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)