TEATAR, ISPOVEST, KABARE: Književno veče Stefana Simića sinoć u Paraćinu

Зорана Рашић
Zorana Rašić

04. 03. 2023. u 10:22

STEFAN Simić, umetnik rođen u gradu na Crnici, koji već niz godina živi i stvara u Beogradu, priredio je sinoć u Paraćinu svojim sugrađanima teatar, ispovest, kabare.... sasvim drugačije književno veče.

TЕАТАР, ИСПОВЕСТ, КАБАРЕ: Књижевно вече Стефана Симића синоћ у Параћину

Foto: Z. Rašić

Svojim „Teatrom iskrenosti“, jednim od programa sa kojim nastupa po brojnim gradovima u Srbiji i regionu, uspeo je da ostvari interakciju sa  publikom koja je došla da ga čuje i vidi u Kulturnom centru, a u kojoj su bili i Stefanovi profesori, prijatelji, poznanici.

Veče je započelo opuštajućom muzikom i stihovima Vladislava Petkovića Disa, a nastavilo se brojim tekstovima i Simićevom poezijom koju ovaj moderni stvaralac svakodnevno objavljuje na društvenim mrežama, na kojima inače ima ogroman broj pratilaca.

Lične impresije iz sopstvenog života, odnos prema ni malo lakom detinjstvu, roditeljima, nastavnicima u školi koji su ga motivisali na ovaj ili onaj način, odnos prema ženama, te u najširem smislu – čoveku – sve to izneto u dvosatnom nastupu, sa dobrim glumačkim umećem, u pojedinim trenucima izmamili su i suze kod publike.

Veče se završilo tekstom koji Simić smatra svojom himnom „Zašto je dobro biti dobar“, a celi nastup bio je  skladu sa naslovim jedne od njegovih objavljenih knjiga „Rekoh, i olakšah dušu“.

- Cilj mi je uvek isti: da inspirišem i pokrenem ljude, pa na svojim večerima uvek imam dosta priča o ljubavi, životu, društvu... Studirao sam sociologiju, zato su moji nastupi u stvari jedan angažovani teatar gde ja kroz razne kabaretske forme izvodim različite stvari – kaže mladi umetnik, koji je, priznao publici da ima tremu kad nastupa u rodnom gradu jer tu oseća posebnu odgovornost.

Nakon gostovanja u Paraćinu, u serijalu svojih programa koje izvodi po Srbiji i regionu, Stefan Simić će večeras nastupiti u Resavici u Domu kulture od 19 sati, dok 8. marta nastupa u Pančevu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju