SPASAVANJE I POMOĆ POVREĐENIMA: Svetski dan civilne zaštite osnovci iz Koluta obeležili - "evakuacijom"

J. L.

02. 03. 2023. u 14:23

POVODOM Svetskog dana civilne zaštite, Civilna zaštita grada Sombora, u saradnji sa Vatrogasno-spasilačkom jedinicom Sombor, Crvenim krstom Sombor, dobrovoljnim vatrogasnim društvima Bezdan i Bački Breg, organizovala je vežbu evakuacije u Osnovnoj školi „Ognjen Prica“ u Kolutu.

СПАСАВАЊЕ И ПОМОЋ ПОВРЕЂЕНИМА: Светски дан цивилне заштите основци из Колута обележили - евакуацијом

foto: Grad Sombor

Scenario vežbe obuhvatio je dojavu opasnosti od požara, evakuaciju učenika i nastavnog osoblja i koordinisano delovanje službi i sistema zaštite i spasavanja.

-Cilj ove vežbe, pre svega, jeste edukacija najmlađih i naravno nastavnog i nenastavnog osoblja, kako bi znali kako da postupaju tokom nekog vanrednog događaja i cilj nam je da i dalje razvijamo sistem civilne zaštite i verujemo da ćemo u narednom periodu organizovati brojne ovakve vežbe - objašnjava Ivan Gligorić, stručni saradnik za poslove vanrednih situacija i odbrane Gradske uprave.

Nakon vežbe evakuacije u slučaju požara, učenici su imali priliku da vide i prezentaciju dobrovoljnih vatrogasnih društava, kao i demonstraciju prve pomoći koju su prikazali volonteri Crvenog krsta Sombor.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna