ISKORISTITI MODELE JUŽNE FLORIDE I ISLANDA: Razvoj turističkih potencijala Sombora kroz projekat "Zaplovimo Srbijom“

J. L.

27. 02. 2023. u 16:24

U PROSTORIJAMA Gradske uprave u Somboru danas je održan radni sastanak predstavnika Grada Sombora i UNDP-a (United Nations Development Programme), povodom zajedničke saradnje na realizaciji projekta "Zaplovimo Srbijom“, kao i priključenih aktivnosti.

ИСКОРИСТИТИ МОДЕЛЕ ЈУЖНЕ ФЛОРИДЕ И ИСЛАНДА: Развој туристичких потенцијала Сомбора кроз пројекат Запловимо Србијом“

foto: Grad Sombor

Učesnici sastanka razgovarali su o turističkim potencijalima Grada Sombora i Specijalnog rezervata prirode Gornje Podunavlje, sa namerom da se, u saradnji sa svim relevantnim akterima, uvedu nove turističke usluge u ovom području.

Tokom sastanka, profesorka Bruk Hensen održala je prezentaciju održivog turizma, sa primerima dobre prakse Univerziteta sa Južne Floride, kao i primerima koji su primenjeni na Islandu i Azorskim ostrvima, a akteri sastanka složili su se da je to dobar model koji bi mogao da se primeni i u Somboru.

Predstavnici UNDP-a u Srbiji, zajedno sa domaćinima, nakon sastanka, obišli su i lokacije Kanalske obale i Muzeja Batinske bitke u Bezdanu, te lokalne turističke potencijale u Bačkom Monoštoru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MEMORIJALNI ODBOJKAŠKI TURNIR: Sećanje na Vlasotinčanina Dušana Krstića