SANACIJA ŽELEZNIČKE STANICE: Počeli radovi u Ćupriji, rok za završetak 60 dana

Z. GLIGORIJEVIĆ

08. 02. 2023. u 13:05

U Srbiji će biti sanirano 27 zgrada železničkih stanica, a jedna od njih je u Ćupriji.

САНАЦИЈА ЖЕЛЕЗНИЧКЕ СТАНИЦЕ: Почели радови у Ћуприји, рок за завршетак 60 дана

Foto: "Infrastrukture železnice Srbije"

Obnova će obuhvatati zamenu krovova, stolarije i bravarije, sanaciju fasada, radove na sređivanju elektroinstalacija, sanacije i izgradnje mokrih čvorova, kao i ojačavanje temelja zgrada. Zavisno od prioriteta i terotirijalne zastupljenosti, železničke stanice podeljene su u četiri celine.

U prvoj partiji našle su se stanice Ćuprija, Prahovo, Mataruška Banja, Jošanička Banja, Crveni Krst i stanica Niš. Za radove će biti izdvojeno nešto više od 73 miliona dinara.

Radovi na sanaciji železničke stanice u Ćupriji već su uveliko počeli. Ovde će majstori imati najviše posla. Predviđena je sanacija temelja objekta, kao i radovi na zameni krovne konstrukcije i krova, koji su već počeli. Za uređenje železničke stanice u Ćupriji biće izdvojeno 30,1 milion dinara, što je i najveći iznos koji će biti utrošen za jedan objekat u okviru ovog projekta.

Rok za izvođenje radova po svakoj pojedinačnoj partiji je 60 dana od uvođenja izvođača u posao. Ukoliko vremenske prilike budu odgovarale, većina od predviđenih 27 staničnih objekata biće završena u aprilu.

Projekat finansira “Infrastruktura železnice Srbije“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ZAHAROVA ZAPRETILA: Zažalićete

ZAHAROVA ZAPRETILA: Zažalićete

RUSIJA će analizirati ograničenja koja je Poljska uvela na kretanje ruskih diplomata na njenoj teritoriji i preduzeti uzvratne mere, izjavila je danas portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

27. 05. 2024. u 18:27

Komentari (0)

ŠOK! Ne ide na EURO 2024 jer mu devojka previše dobro izgleda - pa je odlepio?! (FOTO/VIDEO)