MALI CENTAR U MIKRONASELJU: Grad Kikinda prodaje parcelu koja je 20 godina zapuštena

R. Š.

04. 02. 2023. u 15:16

ODBORNICI Gradske skupštine u Kikindi doneli su odluku kojom će biti omogućena javna prodaja građevinske parcele u Mikronaselju, u Bloku D, u Ulici Jovana Jovanovića Zmaja, radi izgradnje mini tržnog centra.

МАЛИ ЦЕНТАР У МИКРОНАСЕЉУ: Град Кикинда продаје парцелу која је 20 година запуштена

Foto: R. Šegrt

Ovakva odluka doneta je jer postoje zainteresovani investitori da na toj lokaciji izgrade prodajni centar otvorenog tipa, tzv. ritejl-park. Reč je o površini od 11.383 metra kvadratna i biće ponuđena po početnoj ceni od 260.000 evra.

- Ta katastarska parcela otuđuje se iz javne svojine radi izgradnje objekta komercijalne namene čija je izgradnja predviđena Planom detaljne regulacije. Početnu cenu odredio je ovlašćeni procenitelj Ministarstva finansija, a mi se nadamo da ćemo postići i veći iznos jer se radi o dobroj lokaciji. Rok za izgradnju i puštanje u rad objekta je 15 meseci od dana solemnizacije. Potencijalni investitor već nekoliko godina posluje u Srbiji – objasnio je Saša Tanackov, član Gradskog veća za privredu i investicije.

Na prodaju će biti ponuđena parcela na kojoj je pre nešto više od 20 godina počela gradnja stambene zgrade, u okviru državnog projekta tadašnje vlasti „ hiljadu stanova za mlade bračne parove“. Međutim, tada su udareni samo temelji zgrade koja nikada nije završena, a betosnka konstrkukcija godinama svedoči o propalom projektu koji je bio deo predizborne kampanje. Sada će obaveza budućeg kupca, odnosno investitora biti da o svom trošku sa zemljišta ukoloni postojeće ostatke temelja. Kako je rečeno na sednici Skupštine grada, parcela je više puta bila ponuđena za izgradnju stambenog objekta, ali nije bilo zainteresovanih investitora za taj posao.

- Mini tržni centar promenio bi izgled tog dela grada, jer je predviđena izgradnja i parkinga. Mikronaselje je deo grada sa najviše stanova i ljudi. Naša namera nije prodaja radi prodaje, već opredeljenje da na tom prostoru dobijemo sadržaj neophodan građanima - navodi Tanackov.

ŠOPING I U BARANDI

Javnost je iznenadila odluka da će se tržni centar graditi u Mikronaselju, jer je pre godinu dana iz grada bilo najavljeno da će se ritejl-park graditi u Distričkoj ulici, u naselju Baranda.

- Od te ideje nismo odustali, ali je došlo do zastoja, jer je u međuvremenu Agenciji za restituciju podnet zahtev za vraćnje u posed oko dva odsto parcele na toj lokaciji. Tamo je planiran veći tržni centar nego na Mikronaselju – navodi Tanackov.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PREŠEVO U NEDELJU BEZ STRUJE: Planirani radovi na elektroenergetskim objektima