PRIZNANJA PROSVETARIMA U VRŠCU: "Nikola Brašovan“ Tatjani Gerdec Mrđa i Olgi Dega

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

27. 01. 2023. u 21:23

GRAD Vršac je i ove godine povodom školske slave Svetog Save dodelio priznanja "Nikola Brašovan“ najistaknutijim prosvetnim radnicima.

ПРИЗНАЊА ПРОСВЕТАРИМА У ВРШЦУ: Никола Брашован“ Татјани Гердец Мрђа и Олги Дега

Foto: Grad Vršac

Laureat u oblasti srednjoškolskog obrazovanja je Tatjana Gerdec Mrđa, direktorka Muzičke škole "Josif Marinković“, a u osnovnoškolskom uzrastu profesorka matematike u penziji Olga Dega.

Foto: Grad Vršac

Gradonačelnica Mitrović i Tatjana Gerdec Mrđa

Tatjana Gerdec Mrđa je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu stekla zvanje specijaliste metodike solfeđa. Radila je u MŠ „Josif Slavenski“ u Beogradu i „Jovan Bandur“ u Pančevu, a u Muzičkoj školi „Josif Marinković“ je od 2001. godine.

Direktorsku funkciju preuzela je 2018. godine, od kada je škola na Međunarodnom sajmu obrazovanja „Putokazi“ osvojila tri Velike zlatne medalje za kvalitet u obrazovanju. Dobitnik je i nagrade „Miša Anastasijević“ za rad sa talentima.

Foto: Grad Vršac

Gradonačelnica Mitrović i ćerka nastavnice Olge Dega

Olga Dega je diplomirani matematičar. Rođena je u opštini Bačka Palanka, a u Vršcu živi od 1984. godine.

Najpre je kao nastavnica matematike radila u OŠ „Vuk Karadžić“, od 2002. je bila u OŠ „Paja Jovanović“, gde je krajem avgusta 2022. i dočekala penziju.

Posebno se isticala u vannastavnom radu. Redovno je učestvovala u radionicama koje razvivaju ekološku svest i ljubav prema planeti. Od 2015. do 2021. bila je koordinator školskih radionica povodom Dana planete zemlje. Takođe, bila je jedna od onih koji su se zalagali za inkluziju dece i mladih sa invaliditetom i mladih Roma u Vršcu.

Foto: Grad Vršac

Učenici Školskog centra "Nikola Tesla"

Nagrade je ovogodišnjim dobitnicama uručila gradonačelnica Dragana Mitrović, na Svetosavskoj akademiji u Kongresno-muzičkoj dvorani centra „Milenijum“. Nagradu u ime nastavnice Ogle primila je njena ćerka Amanda Vučković.

Domaćin ovogodišnje svečanosti bio je Školski centar „Nikola Tesla“, čiji su učenici pripremili sadržajan program praćen dokumentarnim filmovima i nastupima učenika muzičke škole.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)