ŠKOLA NIKAD NIJE BILA TOPLIJA: OŠ "Branislav Nušić" u Urovici kod Negotina dobila novi kotao za grejanje na pelet

S. M. J.

27. 12. 2022. u 06:00

NABAVKOM novog kotla na pelet, u OŠ "Branislav Nušić" iz Urovice kod Negotina, rešen je dugogodišnji problem sa grejanjem.

ШКОЛА НИКАД НИЈЕ БИЛА ТОПЛИЈА: ОШ Бранислав Нушић у Уровици код Неготина добила нови котао за грејање на пелет

Foto S. M. Jovanović

Za investiciju vrednu 4,3 miliona dinara, dva i po je obezbedilo Ministarstvo za zaštitu životne sredine, a ostatak je dodala lokalna samouprava.

- Ovo je jedan od projekata koji smo okončali, ali i početak realizacije čitave serije sličnih investicija, s obzirom na to da imamo mnogo obrazovnih i drugih institucija sa individualnim ložištima, koje bi trebalo obuhvatiti u cilju zaštite životne sredine i smanjenja zagađenja vazduha - kaže predsednik Opštine Vladimir Veličković.

Podsetimo, stari kotao je u eksploataciji bio još od 2004, kada je i proizveden, ali nikada nije kvalitetno radio. Zahvaljujući novom, grejanje u školskoj zgradi je znatno bolje - uz automatizaciju koja omogućava maksimalnu iskorišćenost energenta, a time i manje zagađivanje životne sredine.

- Škola je sada čistija i toplija, a već imamo gotove projekte i za rekostrukciju toaleta, te krova koji prokišnjava - ističe Snežana Mitulović, direktorka OŠ "Branislav Nušić", koja postoji od 1865. i trenutno obrazuje 50 đaka iz Urovice i susedne Slatine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)