USVOJEN BUDŽET ZA 2023: Više para u negotinskoj opštinskoj kasi

S. M. J.

21. 12. 2022. u 18:57

ODBORNICI Skupštine opštine Negotin usvojili su odluku o budžetu za 2023. godinu, koji je projektovan na 1.396.076.000 dinara.

УСВОЈЕН БУЏЕТ ЗА 2023: Више пара у неготинској општинској каси

Foto: S.M.Jovanović

Odlukom o budžetu za 2023. koji je projektovan na skoro 1,4 milijarde dinara, opštinska kasa uvećana je za 3,2 odsto u odnosu na ovu kalendarsku godinu. Ukupni prihodi i primanja i rashodi i izdaci projektovani su do visini od skoro 1,2 miliona dinara, a  sopstveni i drugi prihodi i primanja, kao i rashodi i izdaci budžetskih korisnika na 221, 2 miliona dinara.

I u 2023. se najveći prihod očekuje po osnovu poreza na dohodak, dobit i kapitalne dobitke, 248 miliona dinara, zatim od komunalnih taksi za isticanje firme na poslovnom prostoru u iznosu od 40 miliona, komunalne takse za držanje motornih drumskih i priključnih vozila skoro 23,6 miliona dinara ali i naknada za uređivanje građevinskog zemljišta - 10 miliona, posebne naknade za zaštitu i unapređenje životne sredine 11 miliona i drugih.

-Prihodi u budžetu uvećani su za 3,2 odsto.  Ostavljen je prostor za dodatno uvećanje prihoda, a samim tim i rashoda iz razloga što vreme donošenja samog nacrta kao i predloga ove odluke Zakon o budžetu Republike Srbije još uvek nije bilo i zvanično utvrđeno uvećanje zarada od januara 2023. za 12,5 procenata - obrazložila je Anita Ristić Gligorijević, dosadašnja načelnica Odeljenja za budžet, finansije i lokalnu poresku administraciju.

Foto: S.M.Jovanović

 

U odnosu na ovu godinu u narednoj će za poboljšanje materijalnog položaja majki sa decom biti izdvojeno 10,5 miliona umesto osam kao u 2022. Za subvencije udruženjima i društvima predviđeno je 11 miliona dinara, umesto 9,48 miliona, za medije su sa 9,5 miliona povećana sredstva na 10,5 miliona dinara, a za subvencionisanje registrovanih poljoprivrednih gazdinstvava i udruženja sa 17,5 miliona na 22 miliona.

Više para predviđeno je i za sportske klubove i organizacije 43,5 umesto ovogodišnjih 39,5 miliona dinara, a povećana su i sredstva za mere aktivne politike zapošljavanja sa 1,2 na 2,1 milion dinara.

Za nastavak izgradnje fekalne kanalizacije u Negotinu predviđeno je 9,5 miliona, za čišćenje deponika šest, a za nastavak izgradnje vodovodne mreže 9,5 miliona dinara. Lokalna samouprava će uložiti 62 miliona dinara za rekonstrukciju i sanaciju puteva, asfaltiranje i tamponiranje, 29 miliona dinara za čišćenje grada, a 10 miliona za čišćenje snega.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

OVO NIJE LETOVALIŠTE NEGO RAJ NA ZEMLJI! Odlično je za porodicu, a za decu je smeštaj gratis