ĆUTALA SAM O ORUŽJU I STRAHOVALA: Penzionerki D. B. (72), koja je skrivala čitav arsenal, određen kućni pritvor

S. M. J.

17. 12. 2022. u 08:00

NIKOME nisam rekla da oružje postoji. Opterećivalo me je strašno i plašila sam se da bilo kome o tim puškama i pištoljima ispričam, sve iz straha da taj čije je može da naškodi mojoj deci i mojim najbližima.

ЋУТАЛА САМ О ОРУЖЈУ И СТРАХОВАЛА: Пензионерки Д. Б. (72), која је скривала читав арсенал, одређен кућни притвор

Foto Ilustracija/shutterstock

Ne znam čije je, nikad mi muž nije rekao, niti je iko do sada pitao za njega - rekla je D. B. (72) iz Bukovča kod Negotina, u čijoj je porodičnoj kući, pre dva dana, pronađen čitav arsenal: tri karabina, pet pištolja, dve lovačke puške, automatska puška, delovi prigušivača i čak 2.306 metaka različitog kalibra.

Kako saznajemo, njoj je određen pritvor u trajanju do tri meseca, ali će ga zbog opšteg stanja i bolesti provesti u svom domu uz nanogvicu. Sumnja se da je počinila krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu, ona je tvrdila da ne zna čije je oružje, ali da za ovaj arsenal zna još od 2014. godine, kada joj je o tome ispričao sada već pokojni suprug. On joj je, kako je objasnila, rekao da je oružje stavio u ormar za posteljinu iza uzglavlja njihovog bračnog ležaja i u uglu njihove dotadašnje spavaće sobe, iz koje se preselila u drugu, kako bi lakše negovala bolesnog supruga, koji je preminuo 2016.

D. B. je istražiteljima ispričala da oružje nikada nije dirala, sobu je nakon smrti muža zaključala, a ključ uvek nosila sa sobom.

- Izričito je nekoliko puta ponovila da niko od njenih najbližih, njene dece i njihovih porodica, nije znao za postojanje oružja i da je to od njih pomno krila - saznaju "Novosti" iz krugova bliskih istrazi.

- Rekla je da se plašila mogućih posledica po svoje najbliže ukoliko bi se neko dočepao tog oružja.

Foto MUP

U Višem javnom tužilaštvu u Negotinu ističu da zasad nema nikakvih indicija da je oružje pripadalo nekom od članova njene porodice, ali će sve biti provereno. Sin D. B. živi inostranstvu, a ćerka i zet, poznati lokalni političar, u Negotinu. Za sada, takođe, nema nikavih dokaza da je oružje korišćeno u izvršenju nekih krivičnih dela.

Više javno tužilaštvo je, saznajemo, naložilo veštačenje funkcionalne ispravnosti oružja i municije, ali i DNK veštačenje pronađenog arsenala.

SAMA POKAZALA SKROVIŠTE

Pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova D. B. je, kada su došli kod nje, sama odvela do sobe u kojoj je bilo oružje, otključala vrata i pokazala im gde su puške, pištolji i municija. Policijski službenici su tom prilikom pronašli i oduzeli karabin marke "remington"sa optičkim nišanom, revolver nepoznate marke i kalibra, lovačku pušku bokerica "broving", karabin sa oznakom MOD 98, ali i još lovačku pušku bokerica, model 27EM-M, lovački karabin, automatska puška M-70 sa optičkim nišanom, pištolj...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri