KAPITALNA OBNOVA NOVOSADSKIH SAOBRAĆAJNICA: Pokrajina i Grada zajednički asfaltiraju

Z. GRUMIĆ

12. 12. 2022. u 16:29

REZULTATE rekonstrukcije saobraćajnica u 28 ulica i bulevara na području Grada Novog Sada, jednog od najznačajnijih kapitalnih projekata obnove novosadske infrastrukture za čije je ostvarivanje iz budžeta AP Vojvodine izdvojeno 800 miliona dinara, predstavili su danas novinarima predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i gradonačelnik Milan Đurić.

КАПИТАЛНА ОБНОВА НОВОСАДСКИХ САОБРАЋАЈНИЦА: Покрајина и Града заједнички асфалтирају

Pres služba Grada Novog Sada

Napominjući da je za izvođenje tih radova, koji su krenuli početkom oktobra, iz gradske kase uloženo još skoro 200 miliona dinara, Đurić je istakao da će, kada uskoro budu završene još tri preostale lokacije, potpuno biti obnovljene saobraćajnice u tih 28 ulica, ukupne dužine 26 kilometara.

- Gotovo milijarda dinara uložena je u ovu obnovu. U toku realizacije tog kapitalnog i izuzetno važnog posla za Grad Novi Sad, nije bilo lako ni putarima koji su radili svakodnevno na asfaltiranju, kao ni Novosađanima u saobraćaju, kojima zahvaljujemo na strpljenju – poručio je gradonačelnik.

Rekonstrukcija saobraćajnica biće nastavljena i iduće godine, rekao je Đurić istakavši da će tokom leta početi obnova asfalta na celoj dužini Bulevara oslobođenja, najprometnijeg u gradu.

Budžet Novog Sada za putnu privredu u 2023. godini planiran je na 1,5 milijardi dinara a trećina tog iznosa je udeo Pokrajine.

I predsednik Pokrajinske vlade je izrazio zadovoljstvo ostvarenim zajedničkim projektom.

- Odlično je što u tim radovima nije bilo kašnjenja, niti problema kada je reč o kvalitetu – rekao je Mirović i kao važne zajedničke projekte u Novom Sadu planirane za 2023. izdvojio početak izgradnje pešačko-biciklističkog mosta na Dunavu, obnove Almaškog kraja i „Studija M“, rekonstrukciju (bolnice) Kamenice 1 i završetak radova na Kamenici 3, izgradnju Muzeja 20. veka, kao i izgradnju nove osnovne škole na Satelitu.

- U narednoj godini, osim za Novi Sad, više od dve milijarde dinara biće opredeljeno za brojne lokalne samouprave, upravo za rekonstrukcije lokalnih puteva zaključio je Mirović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024