IGRAJU SE I UČE: Bojanke i knjige za najmlađe učesnike u saobraćaju u Mačvi

05. 12. 2022. u 14:25

SVI učenici prvog razreda osnovnih škola u opštini Bogatić, kojih je u tom delu Mačve 181, nagrađeni su knjigom ”Pažljivkova pravila u saobraćaju”, a predškolci, njih 204, darovani su bojankama. To je deo kampanje „Pažljivko“ koju sprovodi Agencija za bezbednost saobraćaja.

ИГРАЈУ СЕ И УЧЕ: Бојанке и књиге за најмлађе учеснике у саобраћају у Мачви

foto V.Mitrić

Zbornik ilustracija koji je iznedrila Agencija za bezbednost saobraćaja posvećen je deci, kao najranjivijoj kategoriji učesnika u saobraćaju, koja će imati priliku da se kroz ovu obrazovnu knjigu upoznaju sa osnovnim pravilima u saobraćaju kroz situacije vezane za pešačenje i prelazak ulice, igru, vožnju automobilom, vožnju bicikla, kao i autobusom, ponašanje na selu i prelazak preko pruge.

Bojanke, na zanimljiv i kreativan način, doprinose da se lako usvoji pravilno ponašanje u različitim situacijama, koje je za njih kao učesnike u saobraćaju bezbedno.

Savet za bezbednost saobraćaja na putevima opštine Bogatić godišnjim programom rada predviđa redovno novac za unapređenje saobraćajnog obrazovanja i vaspitanja dece svih uzrasta, kao i preventivno-promotivne aktivnosti iz oblasti bezbednosti saobraćaja.

Besplatne knjige i bojanke podelili su predstavnici lokalne samouprave i članovi Saveta za bezbednost saobraćaja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna