SVILAJNAC TRAŽI KOMUNALNE MILICIONARE: Konkurs do 1. decembra, sledi i stručna obuka kandidata

Z.Gligorijević

02. 11. 2022. u 15:15

OPŠTINA Svilajnac oglasila je javni poziv za izbor kandidata za zaključivanje ugovora o stručnom osposobljavanju za obavljanje poslova komunalnog milicionara.

СВИЛАЈНАЦ ТРАЖИ КОМУНАЛНЕ МИЛИЦИОНАРЕ: Конкурс до 1. децембра, следи и стручна обука кандидата

Foto:Z.Gligorijević

Rok za podnošenje prijave je 1. decembar. Pravo da konkurišu imaju punoletni državljani Republike Srbije, koji nisu pravnosnažno osuđivani na bezuslovnu kaznu zatvora u trajanju od najmanje 6 meseci, da im ranije nije prestao radni odnos u državnom organu, organu teritorijalne autonomije i organu jedinice lokalne samouprave zbog teže povrede dužnosti iz radnog odnosa.

Što se tiče posebnih uslova, kandidati treba da su psihofizički sposobni za obavljanje poslova komunalne milicije, da ne postoje bezbednosne smetnje za obavljanje poslova komunalnih milicionara, da imaju stečeno najmanje srednje obrazovanje u četvorogodišnjem trajanju i najmanje jednu godinu radnog iskustva u struci i da su nezaposleni.

Ugovor o stručnom osposobljavanju za obavljanje poslova komunalnog milicionara biće zaključen sa sedmoro kandidata, a troškove obuke snosiće Opštinska uprava opštine Svilajnac. Po završetku obuke, kandidati će proći proveru stručne osposobljenosti, nakon čega će dobiti sertifikat o ostvarenom uspehu kandidata za komunalnog milicionara. Kandidat koji je uspešno završio program stručnog osposobljavanja i dobio sertifikat polagaće ispit za komunalnog milicionara. Oni koji ga uspešno polože, imaće prava da učestvuju na javnom konkursu za popunjavanje izvršilačkog radnog mesta komunalnog milicionara.

Razgovori sa kandidatima biće obavljeni u prostorijama Opštinske uprave opštine Svilajnac. Kandidati će o datumu i vremenu provere znanja i veština biti naknadno obavešteni.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)