22 MILIONA: Za obnovu Muzeja kulturne istorije

D. N.

25. 10. 2022. u 10:09

RADOVE na sanaciji i rekonstrukciji Muzeja kulturne istorije u Požarevcu, izvodiće GTR ,,Partenon” iz Požarevca i ,,Neimar – grad” iz Beograda.

22 MILIONA: За обнову Музеја културне историје

D.N.

Ovi izvođači izabrani su u postupku javne nabavke koja je prethodno, u dva navrata, bila bezuspešna. Planirani radovi, koji treba da traju 200 dana, obuhvataju obnovu fasade, stepeništa i ograde, zamenu vodovodnih i eletroinstalacija, stolarije i nadstrešnice. Njihova vrednost iznosi oko 22 miliona dinara, bez uračunatog poreza.

Obnova neće obuhvatiti jedino krov, jer je on zamenjen 2020. godine. Zgrada Muzeja kulturne istorije, izgrađena 1860. godine, već duže vreme zatvorena je za posete zbog velikih oštećenja, naročito na fasadi. Nju je sagradila trgovačka porodica iz koje potiče i Nikola Nestorović, osnivač Arhitektonskog fakulteta u Beogradu.

BONUS VIDEO

PATROLA "NOVOSTI": Naši reporteri u smeni sa pripadnicima helikopterske jedinice MUP Srbije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

UKAZIVANJE NA ZNAČAJ PREVENCIJE BOLESTI: I ovog vikenda pregledi u zdravstvenim ustanovama