OPŠTINA RUMA DELI PO 15.000 DINARA SOCIJALNO UGROŽENIM KATEGORIJAMA: Ovo su uslovi za dobijanje energetskih vaučera

S. Kostić

12. 10. 2022. u 08:45

POSLE Sremske Mitrovice, Opština Ruma druga je u Sremskom okrugu koja uvodi subvencije u vidu energetskih vaučera.

ОПШТИНА РУМА ДЕЛИ ПО 15.000 ДИНАРА СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНИМ КАТЕГОРИЈАМА: Ово су услови за добијање енергетских ваучера

Foto S. K.

Ova odluka usvojena je na sednici Opštinskog veća, a o njoj će se sutra izjasniti i odbornici lokalnog parlamenta.

Predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić istakla je da smo svi suočeni sa globalnim problemom energetske krize na tržištu, a da upravo zato opština mora da pomogne svojim najugroženijim sugrađanima.

- U ovu svrhu izdvojili smo 30 miliona dinara, a po 15.000 dinara dobijaće socijalno ugrožene kategorije stanovništva. Ovom merom će biti obuhvaćeno 2.000 domaćinstava. Građani će energetske vaučere moći da koriste u našim javnim preduzećima JP "Stambeno", JP "Gas-Ruma" za plaćanje računa za utrošak energije, a i za nabavku ogreva kod privatnih subjekata koji prodaju čvrsto gorivo, ugalj i drva - rekla je predsednica Ćirić.

Ona je naglasila da Opština nevezano za meru energetskih vaučera, kao i svake godine socijalno ugroženoj kategoriji stanovništva obezbeđuje određene količine ogreva, što će biti nastavljeno i ove godine.

- U toku je javna nabavka i već u narednih mesec dana će svi korisnici socijalne pomoći dobiti potrebne količine ogreva - rekla je Ćirićeva nakon sednice Veća.

USLOVI

KAKO bi dobili subvencije građani Rume treba da ispune određene uslove. Treba da imaju prebivalište na teritoriji rumske opštine i da ukupni mesečni prihod i primanja po članu domaćinstva ne prelaze 25.000 dinara.

Ilustracija V. N.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024