NOVIM ASFALTOM DO SVAKOG SELA: Ruma nastavlja da ulaže u poboljšanje celokupne putne infrastrukture

S. Kostić

08. 08. 2022. u 15:45

KADA je došla na čelo Opštine Ruma, Aleksandra Ćirić je obećala da će sa njenim timom raditi na poboljšanju celokupne infrastrukture na teritoriji cele rumske opštine, ne samo grada nego i svih 16 sela ove opštine.

НОВИМ АСФАЛТОМ ДО СВАКОГ СЕЛА: Рума наставља да улаже у побољшање целокупне путне инфраструктуре

Kompletna deonica pod novim asfaltom, Foto Opština Ruma

To se i vidi ovih letnjih meseci, gde se mašine samo premeštaju iz mesta u mesto. Jedne takve radove predsednica Ćirić je obišla na asfaltiranju pristupnog puta Malim Radincima, gde se radi kritična deonica u dužini od oko 500 metara, koja je zahtevala hitnu sanaciju.

- Odlučili smo da krenemo u rehabilitaciju ovog dela puta prema selu Mali Radinci, a nakon toga do kraja kalendarske godine nastavljamo rekonstrukciju čitavog ovog putnog pravca prema pomenutom selu. Put će vrlo brzo biti ponovo dostupan građanima - rekla je predsednica Ćirić.

Za uređenje puta ka Malim Radincima izdvojeno je 7,4 miliona dinara, a novi radovi biće uskoro započeti u rumskim prigradskim naseljima Ciglana i Aerodrom, počeće i realizacija projekta redovnog održavanja puteva i krpljenja udarnih rupa, zatim asfaltiranje Fruškogorske ulice u Dobrincima, a zatim će mehanizacija ići put Putinaca i dalje gde to bude potrebno.

- Za nas ovi radovi su od velikog značaja. Ovo je jedini prilaz koji smo imali prema Rumi i godinama je taj put u izuzetno lošem stanju, apelovali smo i ovom prilikom se zahvaljujem lokalnoj samoupravi koja je izašla u susret našem zahtevu. Više nema krpljenja nego je presvučena kompletna deonica u dužini od 500 metara - istakao je Živko Stojković, zamenik predsednika MZ Mali Radinci.

Rekonstrukcija puta ka selu, Foto Opština Ruma

Kako je rekao, u planu je još proširenje i saniranje asfalta na samom ulasku u selo, koji je u izuzetno lošem stanju, a napravio je i osvrt na neke od planiranih poslova.

- Predstoji nam izgradnja kapele na lokalnom groblju i proširenje groblja i nasipanje puta do katoličkog groblja grebanim asfaltom, tucanikom, pa ćemo prilaz učiniti pristupačnijim i boljim, to su neki osnovni projekti koji su veoma bitni za naše selo - kazao je Stojković.

MODERNE SAOBRAĆAJNICE

Posle ovih radova, novim asfaltom biće presvučeni glavni saobraćajni pravci u severoistočnom delu rumske opštine. Pre manje od mesec dana završena je kompletna rekonstrukcija puta Ruma - Žarkovac - Putinci, koja je iznosila preko 550 miliona dinara.

OSVEŽENjE NA TROPSKIM VRUĆINAMA

Prilikom obilaska terena, Ćirićeva je radnicima podelila osveženje - sokove, vodu, kako bi se donekle ublažili teški vremenski uslovi za rad.

- Temperatura je preko 30 stepeni, u blizini tek urađenog asfalta je sigurno temperatura preko 40. Kao mali znak pažnje, gest dobre volje, ponela sam radnicima malo rashlađenja, ali vidim da su njihove mašine u kojima rade zaista dobro opremljene, klimatizovane.

Oni su, kako kažu, već i navikli na ovakve vremenske uslove, kako leti, tako i zimi. Mi smo tu da im bar na neki način olakšamo uslove rada i da im se zahvalimo za njihov trud i rad - naglasila je Ćirićeva.

Ilustracija V. N.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

LESKOVČANIN IZ NOVOG SADA VRAĆA DUG KIKINDI: Radiolog iz Instituta za zaštitu dece i omladine najavio besplatne preglede