"MIHOLJSKI SUSRETI SELA" U ALIBUNARU: U petak i subotu etno-izložbe, sportska nadmetanja...

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

22. 09. 2022. u 15:28

U OPŠTINI Alibunar u petak i subotu, 23. i 24. septembra, biće održana druga po redu manifestacija „Miholjski susreti sela“, čiju organizaciju finansira i podržava Ministarstvo za brigu o selu.

МИХОЉСКИ СУСРЕТИ СЕЛА У АЛИБУНАРУ: У петак и суботу етно-изложбе, спортска надметања...

TOO Alibunar

Petak će započeti sportskim nadmetanjem dece osnovnoćkolskog uzrasta iz svih deset sela. Dečaci će se takmičiti u futsalu, a devojčice u odbojci.

Imaće deca priliku i da učestvuju u radioci veza, pletenja i dekupaža, koju će organizovati žene iz udruženja „Etno Art Brakos“.

U Domu kulture će biti prikazana i etno-izložba, sa ručnim radovima koje su izradile vešte ruke članica osam udruženja žena. One će svoje veštine demonstrirati i u takmičenju u brzom vezenju.

Na kraju dana biće priređen koncert izvorne muzike i folklora.

TOO Alibunar

 

Subota je rezervisana za etno modnu reviju, čiji će poseban segment biti najlepši jeleci. I momci i devojke će pistom prošetati u različitim modelima srpskih, rumunskih, slovačkih i romskih narodnih nošnji, koje su izradile vešte ruke seoskih žena.

U okviru Miholjskih susreta pesnika, lokalne poete će recitovati svoje stihove, zdravice i besede, a biće proglašeni i pobednici literarnog konkursa za decu „Moje selo“.

Manifestacija će biti završena koncertom tamburaškog orkestra "Da ne umre tambura".

V.N.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili