JAVNI ČAS SPASAVANJA ŽIVOTA: U Paraćinu obeležen Svetski dan prve pomoći (foto)

Зорана Рашић
Zorana Rašić

10. 09. 2022. u 17:21

U CENTRU Paraćina, u okviru simboličnog obeležavanja 10. septembra, Svetskog dana prve pomoći, mladi volonteri opštinske organizacije CK u Paraćinu održali su danas javni čas – prezentaciju ukazivanja prve pomoći.

ЈАВНИ ЧАС СПАСАВАЊА ЖИВОТА: У Параћину обележен Светски дан прве помоћи (фото)

Foto: Z. Rašić

Izvedene su prikazne vežbe i istovremeno edukacija za sve zainteresovane građane, s obzirom na to da je prva pomoć praktično potrebna svakom čoveku u nekom momentu - od rođenja, preko perioda odrastanja do starosti, rekao je tom prilikom Goran Ristić, psiholog Doma zdravlja u Paraćinu i član Izvršnog odbora Crvenog krsta Paraćin.

Foto: Z. Rašić

Goran Ristić

- U toku jedne godine u svetu se preko 14 miliona volontera osposobi za pružanje prve pomoći,  a u našoj zemlji oko 10.000 dece i mladih i još oko 10.000 odraslih tokom obuke za dobijanje vozačke dozvole. Prva pomoć je važna svima nama, svuda i na svakom mestu, a zato apelujem na sve da to imaju u vidu ako budu u prilici da takvu pomoć ukažu – apelovao je Ristić.

Foto: Z. Rašić

Mladi volonteri Crvenog krsta, učenici završnih razreda osnovne škole i srednjoškolci, potom su, simbolično,  na lutki, pokazali kako pomoći osobi koja se onesvestila, ne diše i kako treba obaviti masažu srca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024