ZAPRAŠIVANJE ODRASLIH FORMI SA ZEMLJE: Sutra i prekosutra u Kikindi uništavanje komaraca

R. Š.

25. 08. 2022. u 11:50

SEKRETARIJAT za zaštitu životne sredine u Kikindi obavestio je građane da će sutra (petak) biti obavljen tretman uništavanja odraslih formi komaraca sa zemlje.

ЗАПРАШИВАЊЕ ОДРАСЛИХ ФОРМИ СА ЗЕМЉЕ: Сутра и прекосутра у Кикинди уништавање комараца

Foto: Grad Kikinda

Akcijom će biti obuhvaćeno područje grada i svih devet naseljenih mesta, a trajaće od 20 do 23 sata. Već narednog dana, u subotu, u centru grada biće izvršen tretman odraslih formi komaraca. Ova akcija organizovaće se u jutarnjim satima, od šest ujutro. Sekretarijat upozorava pčelare da je preparat koji će se koristiti toksičan za pčele i da mu je dejstvo tri dana, te im se savetuje da zatvore košnice.

Sutra i prekosutra uništavaće se i larve komaraca na kanalima i barama i tom prilikom koristiće se preparat koji nije opasan za pčele. U slučaju jake kiše, vetra ili druge nepovoljne vremenske okolnosti naredna dva dana, tretmani uništavanja komaraca biće odloženi, saopšteno je iz pomenutog sekretarijata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

VLADIKA PETAR II Petrović NJegoš bio je i ostao upamćen kao vrlo harizmatična ličnost, markantni vladar, ali i duboko prosvetljena misaona figura o čemu svedoče njegova znamenita književna dela. Iako su u usmenoj tradiciji i pisanoj istoriji njegov lik i delo opšte poznati, neki bitni detalji iz njegovog života slabo su poznati.

08. 12. 2022. u 18:51

Komentari (0)

VLADA SRBIJE POMAŽE GRAĐANIMA: Evo ko će imati pravo na manje račune za struju