„JANKOVI DANI“: Sabor slikara i pesnika u subotu kod Rekovca

Z. GLIGORIJEVIĆ

19. 08. 2022. u 21:40

SABOR slikara i pesnika, „Jankovi dani“, po 18 put biće održani u subotu, 20. avgusta, u Opariću

„ЈАНКОВИ ДАНИ“: Сабор сликара и песника у суботу код Рековца

Foto:Dejan Mihajlović

Sabor će početi otvaranjem izložbe slika, ikona i skulptura, knjiga i publikacija, i rukotvorina narodne radosnosti i starih zanata u 14 sati u OŠ „Dušan Popović“. Tom prilikom biće otvorena i 17. dečija likovna kolonija „Janko Brašić“.

U 16 sati počinje šetnja ulicom Janka Brašića i obilzaka njegove rodne kuće. Planiran je i obilazak crkve Svetog cara Konstantina i Svete carice Jelene i spomen-kosturnice izginulim ratnicima Levča i Šumadije za oslobođenje Srbije od 1912. do 1918. godine, koja se nalazi u crkvi.

Sabor će zvanično otvoriti Aleksandar Đorđević, predsednik opštine Rekovac, u 18 sati. Potom će biti održan kutlruno-umetnički program.

Organizatori sabora su mesna zajednica „Oparić“, sledbenici Oparićke slikarske škole Janka Brašiča i Književni klub „Stefan Pervovenčani“, a pokrovitelj opština Rekovac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura