LOV NA SOMA BUĆKOM: Tradicijalne somovijade ovog vikenda u Tekiji i na Kusjaku

S. M. J.

18. 08. 2022. u 10:43

OVOG vikenda u Tekiji i na Kusjaku biće održan lov na soma bućkom. Veliko interesovanje vlada i za 38. Zlatnu bućku Đerdapa“, ali i za drugu po redu „Negotinsku bućku“ na Kusjaku.

ЛОВ НА СОМА БУЋKОМ: Традицијалне сомовијаде овог викенда у Текији и на Kусјаку

Foto S.M. J.

Sportska, turistička i ribolovna manifestacija „Zlatna bućka Đerdapa“ po 38. put biće održana u Tekiji 19. i 20. avgusta. Učešće je do sada prijavilo 25 posada koje će tokom ove dvodnevne manifestacije iz čamca mamiti soma da dođe na udicu drvenom napravom, zvanom bućka. Izlazak na vodu zakazan je u šest časova, a lovi se do podneva.

Pobednik, koji će dobiti ribolovački gumeni čamac, ali i drugoplasirana i trećeplasirana ekipa kojima će pripasti elektro penta endura, odnosno dva štapa za mašinicama za lov na soma, biće poznati  u subotu nakon drugog lovnog dana, a dotle će gosti uživati u programima “Milja benda” u petak, kao i negotinskog “Le Bonensa” i Amadeus benda u subotu. Tradicionalnu priredbu u novom izdanju, u organizaciji kladovske Turističke organizacije i Turističkog društva Tekija, obeležiće u petak "Kočin turnir", a u subotu i takmičenje u kuvanja riblje čorbe.

Na Kusjaku kod Negotina će od 19. do 21. avgusta biti priređena druga “Negotinska bućka” u organizaciji Udruženja SUPA (Sport, Umetnost, Priroda, Alternativa) a pod pokroviteljstvom opštine Negotin.

Pozivu organizatora da učestvuju u lovu na soma bućkom odazvalo se za sada 17 posada iz cele istočne Srbije, ali i iz Šapca, Kanjiže i drugih sredina. Veliko interesovanje vlada i za takmičenje u boćanju i odbojci na pesku, ali i za takmičenje u kuvanju najlepše i najukusnije riblje čorbe.

U susret ovoj manifestaciji organizatori su na plaži Kusjak napravili ispust za čamce, koga unazad dve decenije nije bilo. Napravljena su i dva terena za boćanje, stare sportske igre sa kuglama, posebno popularnoj na Mediteranu, a osposobljen je i teren za odbojku na pesku, koji je spreman za takmičare.

“Negotinska bućka” počinje u petak 19. avgusta na kusjačkoj plaži od 17 časova otvaranjem kampa i izvlačenjem parova, ali i takmičenjem u odbojci na pesku i boćanju. Termin od 21 sat rezervisan je za Denjub dip miks/Di džej Aleks Ivanji. U subotu, 20. avgusta u 10 časova počinje takmičenje u spremanju riblje čorbe, a od 18 sati se nastavlja takmičenje u boćanju i odbojci na pesku. Majdanpečki Bada Bing band nastupa od 21 čas.

Alasi u lov na soma kreću u 6 sati, a vraćaju se na merenje ulova do 12 sati i 30 minuta u nedelju 21. avgusta. Za 14 časova je predviđena dodela nagrada u svim kategorijama, a za 15 sati nastup negotinskog KontrAkord akustik benda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)