BEZBEDNIJA VOŽNJA: Sanirana najopasnija deonica puta ka pirotskom selu Topli Do

V.Ć.

17. 08. 2022. u 10:52

NAJOPASNIJA deonica puta od Pirota ka staroplaninskom sleu Toli Do,kod mesta Mokra stena u kanjonu Temštice, sanirana je i radi se završni sloj asfalta.

БЕЗБЕДНИЈА ВОЖЊА: Санирана најопаснија деоница пута ка пиротском селу Топли До

Foto: V. Ć.

Najteži deo posla bio je saniranje klizišta sa okolnih stena iznad puta i, izrada potpornih zidova koji će ovu saobraćajnicu osigurati od skliznuća u kanjon reke, a istovremeno će omogućiti bezbedno mimoilaženje automobila.

- Zajedno sa ministarstvom za zaštitu životne srednine uložili smo oko 30 miliona dinara u radove na ovom potesu. Urađeno je oko 100 metara potpornih zidova, preko 400 kubika betona, preko 20 tona armature i drugog materijala - rekao je gradonačelnik Vladan Vasić i dodao da će ovaj put u perspektivi najverovatnije ostati kao rezervna varijanta, ako se na Toplodolskoj reci podigne most i glavna veza sa gradom bude preko Zavojskog jezera.

Na ovoj deonici puta su se minulih godina dešavale razne nezgode i sletanja sa puta u kanjon Temštice.Bilo je i smrtnih slučajeva. Nakon sanacije saobraćaj će biti neuporedivo bezbedniji za žitelje Toplog Dola i Zaskovaca, ali i za sve veći broj turista i izletnika koji se zapute put pomenutih sela i vodopada koji se slivaju sa vrha Midžor i okolnih visova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije