"NISTE SAMI, IMATE MOJU PODRŠKU": Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju razgovarao sa opljačkanim Srbima

Novosti online

11. 08. 2022. u 16:53

DIREKTOR Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je danas sa Bojanom Pavlovićem i Miroslavom Lukićem kojima su pre tri dana ponovo opljačkane prodavnice u Velikoj Hoči.

НИСТЕ САМИ, ИМАТЕ МОЈУ ПОДРШКУ: Директор Канцеларије за Косово и Метохију разговарао са опљачканим Србима

Foto Tanjug

Petković je u objavi na svom Fejsbuk nalogu podsetio da se isti scenario dogodio i pre dva meseca, a da počinioci nisu pronađeni.

- Opljačkani su na prepreden i podmukao način, a iako postoje i video zapisi počinilaca i dokazi na terenu, to za Kosovsku policiju nije dovoljno da bi odgovorni bili procesuirani - naveo je Petković.

Dodao je da su mu Pavlović i Lukić izneli "opravdanu zabrinutost za egzistenciju i bezbednost svoje porodice i svojih komšija" jer se suočavaju sa različitim provokacijama i pretnjama u svojoj sredini.

Posebno su, kaže, revoltirani i ogorčeni na predstavnike međunarodne zajednice jer oni kojima je poveren zadatak da o njima brinu, "ni prošli put, a ni sada nisu reagovali adekvatno".

Najavio je da će se Kancelarija za KiM obratiti svim relevantnim međunarodnim misijama koje deluju na prostoru pokrajine i zahtevati da povećaju angažovanje i na ovom i na svim drugim slučajevima čije su mete Srbi, posebno južno od Ibra.

- Dogovorili smo se i na koje sve načine Miroslavu i Bojanu možemo da pomognemo da povećaju bezbednost svojih objekata. Bojanu i Miroslavu sam preneo da nisu sami i da će i u ovoj, ali i drugim nedaćama imati moju i podršku Kancelarije za KiM gde god je to moguće - napisao je Petković.


BONUS VIDEO: Španski premijer ponovio u Tirani - Nezavisno Kosovo je kršenje međunarodnog prava
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A POSLE ISTORIJSKE KAZNE ZA HRVATSKU: UEFA počela da lovi ustaše!