SPAS U VRELIM DANIMA: Gradski bazen tradicionalno omiljeno kupalište Kraljevčana

G. ĆIROVIĆ

05. 08. 2022. u 11:49

Tokom minulih godina u Kraljevu i okolini otvoreno je nekoliko privatnih bazena i kupališta, ali je gradski bazen na ibarskom keju već pune četiri decenije tradicionalno omiljeno utočište Kraljevčana od letnje vrućine.

СПАС У ВРЕЛИМ ДАНИМА: Градски базен традиционално омиљено купалиште Краљевчана

G.Šljivić

Tako je i ovog leta, pa prema podacima ovdašnjeg Sportskog centra „Ibar“ koji gazduje ovim objektom, čim otvori svoje kapije u komercijalne svrhe, gradskim bazenom svakodnevno prodefiluje par stotina posetilaca.

Prema rečima zaposlenih, najbrojniji su mlađi Kraljevčani, tinejdžeri, ali ima i onih starijih koji dolaze u pratnji svojih mališana, ali i da se sami rashlade i osveže za vreme tropskih temperatura.

- O bezbednosti kupača brine profesionalni tim spasilaca, a o kvalitetu i ispravnosti vode stručnjaci kraljevačkog Zavoda za javno zdravlje – kaže Marko Đoković, v. d. direktora SC „Ibar“.

Cena dnevne ulaznice je 300 dinara, što je, po oceni posetilaca, pristupačnije nego na privatnim bazenima.

- Nije ni to baš jeftino kada morate da izdvojite za dvoje tinejdžera, ali svakako povoljnije u odnosu na ostale – kaže Božidar Simović, česti posetilac kraljevačkog bazena. - Ko nema mogućnosti za odlazak na more, planinu ili u banju, za odmor i spas u vrelim danima više nego dobar je i naš bazen ili gradska plaža.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega