INSTRUKTORI NA OBUCI U Kraljevu počele pripreme za popis stanovništva

G. ĆIROVIĆ

02. 08. 2022. u 11:16

PRIPREME za popis stanovništva, domaćinstava i stanova, koji će u Srbiji biti obavljen od 1. do 31. oktobra ove godine, zvanično su započete i u gradu na Ibru.

ИНСТРУКТОРИ НА ОБУЦИ У Краљеву почеле припреме за попис становништва

G,Šljivić

Javni poziv Republičkog zavoda za statistiku za popisivače otvoren je do 5. avgusta, a u kraljevačkoj Gradskoj upravi ovih dana već je zvanično startovala petodnevna obuka kandidata za gradske instruktore zadužene za monitoring lica koja budu angažovana na sprovođenju popisa.

Tokom petodnevne obuke kandidati za instruktore detaljno će se upoznati sa metodološko-organizacionim uputstvima i radom u aplikacijama za prikupljanje podataka i monitoring rada popisivača.

- Kandidati za gradske instrukore će najpre prolaziti aplikaciju za rad popisivača na terenu i sa praktičnim primerima više puta prolaziti kroz situacije koje se mogu javiti tokom procesa popisa. Nakon toga sledi upoznavanje sa aplikacijom za monitoring popisivača. Sve kandidate posle obuke očekuje testiranje, a rezultati testa, aktivnost na obuci, kao i opšti utisak biće odlučujući u izboru gradskih instruktora - pojašnjava proceduru Jasmina Savić, načelnica kraljevačkog Odeljenja Republičkog zavoda za statistiku.

G,Šljivić

Jasmina Savić, načelnica kraljevačkog Odeljenja Republičkog zavoda za statistiku

Prema njenim rečima, posle završenog Javnog poziva koji traje do 5. avgusta, kandidate za popisivače takođe očekuje petodnevna obuka za savladavanje metodologije popisa, rada u aplikaciji, kao i obilazak terena sa instruktorima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!