STAMBENO ZBRINUTE JOŠ TRI PORODICE: U Paraćinu potpisani kupoprodajni ugovori za seoske kuće

Зорана Рашић
Zorana Rašić

30. 07. 2022. u 20:19

U OPŠTINSKOJ upravi u Paraćinu potpisani su ugovori za kupovinu još tri seoske kuće, čime će krov nad glavom po ovogodišnjem konkursu Ministarstva za brigu o selu dobiti još tri mlade porodice.

СТАМБЕНО ЗБРИНУТЕ ЈОШ ТРИ ПОРОДИЦЕ: У Параћину потписани купопродајни уговори за сеоске куће

Foto: Opština Paraćin

Reč je o trojnim ugovorima između lokalne samouprave, prodavaca kuća i kupaca, a potpisali su ih predsednik Opštine Paraćin Vladimir Milićević, prodavci i porodice korisnika - Nikole Ilića, Marka Mirkovića i Ivana Radosavljevića.

Ivan Radosavljević je dosad živeo u šestočlanom domaćinstvu u selu Raševica, a sada je za njega i njegovu porodicu državnim sredstvima kupljena kuća u istom selu. U Svojnovu, kuća je kupljena za Nikolu Ilića i Violetu Milenković, koji imaju jednu devojčicu, dok će se četvoročlana porodica Mirković, koja uskoro očekuje još jednu prinovu, skućiti u Mirilovcu.

- Živeli smo kao podstanari u Paraćinu, a sada ćemo imati konačno svoj dom. Rešili smo da se bavimo poljoprivredom i već smo kupili malo živine – kaže, presrećna, Fetija Mirković.

Predsednik opštine, nakon potpisivanja ugovora, čestitao je kupcima  i prodavcima kuća, pohvalivši i rad Ministarstva za brigu o selu, i rad opštinskih službi koje su pomogle u ovom projektu.

Za Paraćin je dosad odobreno 13 kuća, a očekuje se pozitivan odgovor za još četiri, koje su u proceduri.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna