KOVID PRESEK: U Negotinu 69 novoobolelih, u Kladovu 32, brojke u porastu

S. M. J.

30. 07. 2022. u 20:14

EPIDEMIJSKA situacija u opštinama Negotin i Kladovo poslednjih dana je nestabilna. Obe opštine beleže nešto veći broj obolelih, nego što je to bio slučaj prethodnih nedelja.

КОВИД ПРЕСЕК: У Неготину 69 новооболелих, у Кладову 32, бројке у порасту

Foto: S.M.Jovanović

Prema podacima Zdravstvenog centra Negotin, u poslednjih 48 časova, od 149 obrađenih uzoraka, prisustvo virusa korona evidentirano je kod 69 Negotinaca, odnosno kod 46 odsto od ukupnog broja testiranih. Od početka jula u laboratoriji Doma zdravlja ovdašnjeg Zdravstvenog centra potvrđeno je ukupno 336 kovid slučajeva.

Za dva dana u negotinskoj kovid ambulanti, koja sada radi od 7 do 17 sati radnim danima, a vikendom od 9 do 15 časova, obavljeno je 105 pregleda, od kojih 68 prvih i 37 kontrolnih.

U Kladovu, prema podacima tamošnje zdravstvene ustanove virus korona potvrđen je kod još 32 osobe, dok se od posledica virusne infekcije oporavilo 13 pacijenata. U izveštaju Zdravstvenog centra Kladovo od 29. jula navodi se da su  aktivno pozitivna  172 bolesnika.

Od početka epidemije u opštini Kladovo korona virusom bile su zaražene 5.592 osobe, oporavilo se 5.296, dok su od posledica virusa preminula 124 pacijenta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)