SEĆANJE NA SRPSKOG VITEZA U Kraljevu održan Memorijalni turnir "Srce heroja - Miloš Ćirković"

G. ĆIROVIĆ

29. 07. 2022. u 11:46

Povodom sećanja na poginule borce koji su učestvovali u odbrani otadžbine u ratovima na prostoru SFRJ od 1991. godine, u Kraljevu je održan Memorijalni turnir u malom fudbalu pod nazivom „Srce heroja – Miloš Ćirković“.

СЕЋАЊЕ НА СРПСКОГ ВИТЕЗА У Краљеву одржан Меморијални турнир Срце хероја - Милош Ћирковић

G.Šljivić

U organizaciji Udruženja građana „Srce heroja“ i uz podršku kraljevačke lokalne samouprave i ovdašnjih privrednika, prvi turnir humanitarnog karaktera okupio je desetak ekipa koje su uprkos tropskoj temperaturi demonstrirale zavidnu fudbalsku veštinu.

G.Šljivić

Memorijalni turnir u malom fudbalu

- Turnir nosi ime poslednjeg srpskog viteza Miloša Ćirkovića koji za vreme NATO agresije 1999. nije želeo da napusti svoje ognjište u okolini Peći na Kosmetu i povuče se zajedno sa srpskom vojskom i policijom. Ostao je da do poslednjeg dana brani svoju rodnu grudu. Od tada mu se gubi svaki trag. O njegovom junaštvu ćemo pronositi priču sa kolena na koleno kako bismo ga sačuvali od zaborava, a turnir je samo jedan od načina za to – rekao je Siniša Ivanović, predsednik UG „Srce heroja“.

Ovo Udruženje sa sedištem u Kraljevu trenutno broji 3.600 članova sa ciljem da neguje kulturu sećanja na pale borce. A ovom prilikom izloženi su i panoi sa fotografijama poginulih učesnika ratova, kao i fotografije kidnapovanih i nestalih lica.

G.Šljivić

Besmrtni heroji Kraljeva

- Borci poginuli u odbrani otadžbine, kao i tragične sudbine kidnapovanih i nestalih lica nikad neće biti zaboravljeni – jasna je poruka svih učesnika turnira koji bi trebao da postane tradicionalan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri