GALOPERI OPET MAMILI UZDAHE: Laureati Šabačkih konjičkih svečanosti

V.M.

29. 07. 2022. u 06:44

ČUVENE i tradicionalne Šabačke konjičke svečanosti su u svom 11. izdanju okupile mnoštvo publike i takmičara, a pobednik najznačajnije trke - "Memorijala kralja Aleksandra", u kojoj se nadmetalo 12 najboljih trkačkih grla iz Srbije i okruženja, je Milan Nikolić na Templ Loku, iz "Rejsing tima".

ГАЛОПЕРИ ОПЕТ МАМИЛИ УЗДАХЕ: Лауреати Шабачких коњичких свечаности

Foto: V. Mitrić

- Šabački hipodrom je dobro poznato mesto na mapi srpskog galopskog sporta, a ovdašnje konjičke svečanosti su postale jedan od najznačajnijih događaja u našem godišnjem kalendaru - istakao je, uručujući šampionski pehar gradonačelnik dr Aleksandar Pajić.

A, prvog takmičarskog dana, u Šabačkom derbiju za muška i ženska grla od tri godine, na stazi dugoj 2.400 metara, trijumfovao je ždrebac Maj Kraft, vlasništo Etemovića, sa Mustafom Manavijem u sedlu, dok su pehar predali zamenik gradonačelnika Šapca Blaža Knežević i predsednik Srpskog galopskog saveza Andrija Jovićević.

Foto: V. Mitrić

 

Inače, tokom dva dana, publika na Šabačkom hipodromu je mogla da uživa u 11 galopskih trka, te nastupima ukupno 105 rasnih grla. Nije izostao ni bogat prateći program. nV. M.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a