"ZAPLOVI MUZIKOM": Osmodnevni festival za ljubitelje klasike u Ćupriji

Z. GLIGORIJEVIĆ

01. 07. 2022. u 19:39

Festival muzičke izuzetnosti „Ravanelijus“ u Ćupriji će biti održan od 3. do 10. jula pod sloganom „Zaplovi muzikom“

ЗАПЛОВИ МУЗИКОМ: Осмодневни фестивал за љубитеље класике у Ћуприји

Foto:"Ravanelius"

Organizatori festivala su Škola za muzičke talente, Muzička škola „Dušan Skovran“, Ustanova kulture i Turistička organizacija, a pokrovitelji su Ministarstvo kulture Vlade Srbije i opština Ćuprija.

Direktor Ustanove kulture koja je i oficijelni organizator festivala Stefan Stamenković ocenjuje da ovogodišnji festival pravi bitan iskorak u odnosu na prethodna dva festivala, jer će trajati osam dana. Program je koncipiran tako da će obuhvatiti sve starosne kategorije, ljubitelje klasične muzike, čak i profesionale kroz panel diskusije i predavanja, pa će svako moći da odabere nešto što će ga zainteresovati.

Direktorka Škole za muzičke talente Danijela Jović dodaje da je program ove godine obogaćen master klasevima poznatih umetnika i eminentnih pedagoga, pa pored učenika ove škole, ima i dosta polaznika „sa strane“.

Umetnički direktor ovog jedinstvenog muzičkog događaja, profesor na Fakultetu muzičkih umetnosti u Beogradu Dragan Đorđević, rodom iz Ćuprije, izdvojio je „Koncert radosti“, kojim će 3. jula u Muzičkoj školi „Dušan Skovran“ festival vrhunske muzike biti otvoren.

Festival muzičkih izuzetnosti “Ravanelijus“ 10. jula zatvoriće koncert „Veče arija“ velikim koncertom u dvorištu Škole za muzičke talente, kad će pod dirigentskom palicom Srboljuba Dimića nastupiti poznata sopranistkinja Sonja Šerić u pratnji kamernog orkestra Škole za muzičke talente.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju