ULOV NA DRINI ZA ŠAMPIONSKI TRON: Ribolovci iz Paraćina pobednici Kupa jadransko-podunavskih zemalja (FOTO)

Z. RAŠIĆ

24. 06. 2022. u 07:52

VICEŠAMPION Balkana iz 2019. godine u sportskom ribolovu u disciplini fider, ekipa Organizacije sportskih ribolovaca "Mrena" iz Paraćina pokorila je Drinu minulog vikenda na istom takmičenju u istoj disciplini.

УЛОВ НА ДРИНИ ЗА ШАМПИОНСКИ ТРОН: Риболовци из Параћина победници Купа јадранско-подунавских земаља (ФОТО)

Foto Privatna arhiva

Ovog puta osvojili su šampionsku titulu i u Paraćin doneli dva pehara sa Kupa jadransko-podunavskih zemalja u Višegradu koja su pridodali prebogatoj kolekciji kluba. Prelazni pehar ostaje tu godinu dana nakon čega odlazi narednom osvajaču titule. Drugi pehar im je u trajnom vlasništvu.

Paraćinski sportski ribolovci su dosad, tokom sedamdeset godina tradicije kluba, osvojili više od 600 pehara. Verovatno spadaju među najtrofejnije klubove u Srbiji. To je podatak na koji je "Mrena" ponosna, ističe njen predsednik Miroslav Mitrović. On je ujedno bio kapiten pobedničke ekipe u Višegradu na Balkanskom prvenstvu održanom 18. i 19. juna.

Foto Privatna arhiva

- To je bio 4. Kup jadransko-podunavskih zemalja u organizaciji Ribolovačkog saveza Bosne i Hercegovine u fider disciplini. Učestvovalo je dvanaest ekipa iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i BiH, dok su Crnogorci odustali. U svakoj ekipi bila su četiri ribolovca, a pored mene kao kapitena, ekipu "Mrene" činili su još Marko Milošević, Stefan Arsić i Miloš Petrović. Momci su pecali oba dana, a ja sam bio u logistici. U fider disciplini riba se lovi hranilicom, a ribolovac je na stolici pet sati. Meri se kilaža ribe nezavisno od vrste. Pobednik je onaj ko ima najteži ulov - priča Mitrović.

Dodaje da je takmičarska staza u vodama Drine bila na svega kilometar od hidroelektrane i da uslovi za ribolov nisu baš bili najpovoljniji zbog brzog toka i vodostaja. Iako Drina obiluje krupnom ribom, bilo je zgodnije da se lovi sitna, dok je svaka veća riba bila "bonus".

PRVAK "SPINA"

TAKMIČENjA u ribolovu su zbog epidemije kovida malo živnula tek prošle godine, ali "Mrena" je tad slabo nastupala zbog finansijskih problema. Ove godine krenulo im je odlično. Takmičenja su još u toku, osim u disciplini spin, gde je sezona završena. To je lov pastrmke veštačkim mamcima. "Mrena" je tu dobila prvaka države jer je titulu prvi put osvojio Miroslav Kaličanin, inače reprezentativac ribolovačkog tima Srbije.

Foto Z. R.

JOVAN NAJMLAĐI

NAJUSPEŠNIJI ribolovac "Mrene" je, po Mitrovićevim rečima, Vladan Mrkušić, višestruki pobednik prvenstava Srbije u disciplini plovak i dva puta prvak Balkana u pojedinačnoj konkurenciji. Najmlađi član je Jovan Miletić (15), koji se vrlo uspešno takmiči od prošle godine i u svom uzrastu je bio treći. Sad je u starijoj kategoriji - do 19 godina. Posle prva dva kola nalazi se među prvih pet takmičara. Milutin Ilić i Zoran Fatur prevalili su sedamdeseti rođendan i najstariji su u "Mreni", a nastupaju u veteranskoj ligi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna