PROMENA REŽIMA SAOBRAĆAJA U VRANJU: Radovi na kapitalnom projektu zatvorili još jednu ulicu

Дејан Ристић
Dejan Ristić

20. 06. 2022. u 12:47

ZBOG radova na izgradnji fekalne kanalizacione mreže, saobraćaj u Ulici Đure Đakovića u Vranju biće obustavljen počev od danas, saopšteno je iz Javnog preduzeća „Urbanizam i izgradnja grada Vranja”.

ПРОМЕНА РЕЖИМА САОБРАЋАЈА У ВРАЊУ: Радови на капиталном пројекту затворили још једну улицу

D. Ristić

Kako je saopšteno, saobraćaj će biti obustavljen od raskrsnice sa Ulicom Ratka Sofijanića do raskrsnice sa Ulicom Slobodana Penezića. Privremena obustava trajaće 21 dan, za koliko je planirano i okončanje radova, koje izvodi „Milenijum tim” iz Beograda. Dužina kanalizacione mreže iznosi 250 metara. 

Prethodno su, u proteklih meseca dana, zbog radova na kanalizaciji, za saobraćaj zatvorene i ulice Cara Dušana i Matije Gupca u centralnom gradskom jezgru. Radovi se odvijaju u okviru kapitalnog projekta unapređenja kanalizacione mreže na teritoriji grada, koji se realizuje uz pomoć Ministarstva građevinarstva i infrastrukture. Projektom je predviđena izgradnja i rekonstrukcija kanalizacione mreže u Vranju i okolnim selima u dužini od 150 kilometara, ukupne vrednosti 59 miliona evra.

Radovi će se odvijati po fazama, a plan je da se čitav projekat završi do 2025. godine. Zahvaljujući ovom poduhvatu koji se odvija u okviru projekta „Čista Srbija”, savremenu kanalizacionu mrežu dobiće delovi Vranja i više od dvadeset okolnih sela koji uopšte nisu imali kanalizaciju ili je mreža bila nefunkcionalna.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a