GRADSKO VEĆE: Usvojen prvi rebalans budžeta

J. S.

14. 06. 2022. u 14:41

Na 93. sednici Gradskog veća koa je danas održana u Vranju između ostalog prihvaćen je Nacrt odluke o izmeni i dopuni Odluke o budžetu grada Vranja za 2022. godinu, odnosno prvi rebalans budžeta.

ГРАДСКО ВЕЋЕ: Усвојен први ребаланс буџета

Foto: J.S.

Gradski većnik Bojan Kostić istakao je da su prilikom pripreme ove odluke prioriteti bili obezbeđivanje finansijske stabilnosti grada i nesmetanog funkcionisanja lokalne samouprave. ,,Rebalansom budžeta prihodi i primanja su projektovani  na 2.996.093.000,00 dinara, a rashodi i izdaci na 3.136.099.000,00 dinara. Budžetski deficit projektovan je na iznos od 140 miliona dinara, odnosno 5% prihoda budžeta grada, koji se pokriva neutrošenim  sredstvima iz prethodne godine u iznosu od 110 miliona dinara i sa primanjima od zaduživanja u iznosu od 30 miliona dinara. Kapitalne investicije su zadržane na nivo od 18% u rashodima budžeta grada, kao što je planirano inicijalnim budžetom. Projekcija prihoda je na istom nivou kao i ostvareni prihodi u 2021. godini, a rashodi su veći za oko 140 miliona dinara. U drugoj polovini godini, zbog poskupljena energenata kod budžetskih korisnika predvideli smo veća sredstva za finansiranje. Zbog trenutne situacije, realizacija pojedinih kapitalnih projekata poput rekonstrukcije Sportskog centra, uređenje platoa između ulica Generala Belimarkovića i Kralja Stefana Prvovenčanog i realizacija preostalog dela Komunalnog programa će biti odložena za sledeću godinu. Na ovaj način biće ostvarena ušteda od oko 150 miliona dinara. Takođe, neophodno je bilo predvideti i povećanje troškova za završetak započetih projekta poput izgradnje vrtića u naselju Raška, rekonstrukcije vrtića ,,Dečja radost”, izgradnje dečijih igrališta i rekonstrukcije ulice Kosovske. Takođe, priprema se i projektno-tehnička dokumentacija za realizaciju izuzetno značajnog projekta, rekonstrukcije ulice Partizanski put. Rebalansom  budžeta  grada predviđena su sredstva  za realizaciju svih prioritetnih projekta na teritoriji grada Vranja”, rekao je Kostić. 
U nastavku sednice, usvojeni su Plan generalne regulacije zone 3 u Vranju, Odluka o osnivanju Saveta za rodnu ravnopravnost, kao i Pravilnik o načinu korišćenja usluga sa posebnim pogodnostima za mlade na teritoriji grada Vranja. Članovi Gradskog veća prihvatili su i Nacrt godišnjeg Programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta za područje grada Vranja za 2022. godinu, Odluku o akustičnom zoniranju i merama zaštite od buke, kao i Rešenje o formiranju organizacionog odbora za manifestaciju ,,Balkansko prvenstvo u odbojci”, koje će biti održano u Vranju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)