KONCERTI, PREDSTAVE I RADIONICE: Počiwe manifestacija "Futoško kulturno leto"

Lj. P.

20. 06. 2022. u 09:49

MANIFESTACIJA „Futoško kulturno leto“ pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada počinje danas, a posetioce do kraja nedelje očekuju koncerti i predstave, radionice za decu i odrasle, filmski hitovi i dobra zabava.

КОНЦЕРТИ, ПРЕДСТАВЕ И РАДИОНИЦЕ: Почиwе манифестација Футошко културно лето

KC Mladost Futog

Večeras u 19č na platou Kulturnog centra Mladost u Futogu počinje radionica za decu „Vešte ruke i baloni“, na kojima će najmlađi naučiti kako se prave figure od balona. Nakon radionice, pozorište Teatrilo premijerno će izvesti predstavu "Plivajte sa nama" . u Domu kulture Branko Ćopić (Sime Šolaje 52) u 19 časova počinje koncert Muzičkog centra Plej. Ulaz na programe je je besplatan.

Na Svetski dan muzike, 21. jun uz najlepše dečje ljubavne pesme i uručenje nagrada i priznanja najuspešnijim mladim autorima na Konkursu "Ljubav nije samo reč" posetioci će uživati u svirci mladih muzičara Kreativnog M Kutka i glasu Tatjane Savatić. Program počinje u 19 časova, a ulaz je besplatan.

U sredu 22. juna u 19 časova, startuje ovogodišnji „Letnji maskenbal“, a za najkreativnije maske pripremljene su nagrade, a u nastavku je „pena žurka“, a ulaz je besplatan.

U četvrtak 23. juna u 20 sati posetioce očekuje koncert Ansambla narodnih pesama i igara KC Mladost Futog. Igrom i pesmom publici će se predstaviti članovi Ansambla - od najmlađih do najstarijih igrača i članovi orkestra Centra.

Ljibitelji filmova će u petak, 24. juna, u bioskopu KC „Mladost“ moći da pogledaju ostvarenja - "Priče iz skrivenog grada: Drvo želja" za one mlađe i za nešto starije film o muzičkoj legendi "Elvis", dok u 19.30 sati roditelje budućih đaka prvaka očekuje radionica "Nauči me kako da čitanje bude lako". Odgovore na mnoga pitanja o polasku dece u osnovnu školu i početnom čitanju i pisanju sa praktičnim uputstvima za razvoj predčitalačkih sposobnosti, roditelji budućih prvaka, ali i svi zainteresovani otkrivaće sa master defektološkinjama Suzanom Utješinović i Brankom Vukas Kovačević. Učešće na radionici je besplatno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista