REKORD NIJE NEDOSTIŽAN: U Vrnjačkoj Banji očekuju uspešnu turističku sezonu

G. ĆIROVIĆ

26. 05. 2022. u 11:56

PREMA zvaničnim podacima Republičkog zavoda za statistiku, tokom prva tri meseca ove godine u Vrnjačkoj Banji ostvareno je 78.993 noćenja domaćih gostiju, što je za 29 odsto više nego u istom periodu 2021. godine, kao i 11.167 noćenja stranih turista, čak za 57 odsto više nego lane.

РЕКОРД НИЈЕ НЕДОСТИЖАН: У Врњачкој Бањи очекују успешну туристичку сезону

G.Šljivić

Veoma visoku posećenost prestonica srpskog kontinentalnog turizma zabeležila je i za vreme minulih uskršnjih i prvomajskih praznika kada se bukvalno tražio krevet više, pa sudeći prema ovim podacima ovdašnji turistički poslenici imaju realnih razloga da se nadaju berićetnoj letnjoj sezoni, pa možda čak i obaranju rekorda iz 2019. kada je ostvareno ukupno 1,2 miliona noćenja.

- Uz sve svoje prirodne lepote i izvore, novim, bogatim sadržajima, kao i poznatim i odlično organizovanim manifestacijama, Vrnjačka Banja je tokom letnjih meseci atraktivna i domaćim i stranim gostima, i mladima i starijima – kaže Ivan Trifunović, direktor TO Vrnjačke Banje, najavljujući da će na obližnjem Goču uskoro biti obeležene nove pešačke staze, kao i da je u toku uređenje i ulepšavanje banjskih parkova, šetališta, vidikovca i brojnih znamenitosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024